Hirdetés

Tényleg itt tartunk? Sok iPhone-os nem hajlandó randizni Android-rajongóval

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy nemrégiben készült felmérés feltárta az Android és az iPhone felhasználók között zajló drámát. Az eredmények megdöbbentőek voltak, kiderült ugyanis, hogy az Android-felhasználóknak még a szerelmi életére is hatással lehet a választásuk.

Az iPhone-felhasználók mintegy 22%-a bevallotta, hogy lenézi azokat, akik nem iMessage üzeneteket küldenek. Közel 23%-uk pedig azt is kijelentette, hogy ha kiderülne, hogy a potenciális randipartnerük Androidos, teljesen megszakítanák velük a kapcsolatot - derül ki az All About Cookies kutatóinak felméréséből, melyben 1000 anonim résztvevőt kérdeztek meg idén nyáron - írja a New York Post. 

A felmérés eredményei szerint a férfiak 31%-a lenne képes - Tinder-kifejezéssel - balra húzni egy Android-felhasználót, míg a nőknek csak 16%-a érzi ugyanezt. De ez egyébként nem újdonság az Android-felhasználók számára. Az Androidosok 52%-a azt mondta, gúnyolták már ki a készüléke miatt, 36%-uk pedig azt állítja, hogy kemény ítéletet kaptak amiatt, mert nem iPhone-t használnak. 26%-uk még azt bevallotta, hogy szégyelli, hogy Android telefonja van, 30%-uk pedig fontolgatja, hogy iPhone-ra vált, csak hogy megállítsa a gúnyolódást. 

Szinte mindenki, akinek van okostelefonja (99%), vagy az Android, vagy az iPhone táborát erősíti, és a rivalizálás ellenére mindkét oldal igyekszik biztonságos teret találni. A résztvevők körülbelül 42%-a harmadik féltől származó üzenetküldő alkalmazásokhoz, például a WhatsApphoz fordult, hogy minden mobilhasználóval ítélkezés nélkül cseveghessen. Ez azonban már a múlté lehet, mivel az Apple hamarosan kiadja a legújabb frissítését, amely várhatóan orvosolni fogja a platformok közötti kommunikáció néhány problémáját. Nincs többé elmosódott kép vagy hiányzó olvasási nyugta. 

Egyébként az androidos diszkrimináció kérdése már olyan súlyossá vált, hogy már az amerikai kormány is beleszállt a vitába. Az Igazságügyi Minisztérium a közelmúltban felszólította az Apple-t, amiért az Android okostelefon-felhasználókat a rettegett „zöld buborékkal” sújtotta szöveges üzenetekben – ezt a „társadalmi megbélyegzés, kirekesztés és hibáztatás” jelének nevezte az iPhone-gyártó elleni, mérföldkőnek számító trösztellenes ügyben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés