Hirdetés

Őrjöngenek az iPhone-osok: az új frissítés megöli a telefon akksiját

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az Apple felhasználói nagyon kiakadtak a legújabb szoftverfrissítés miatt, ugyanis tapasztalataik szerint mióta letöltötték az iOS 18-at, azóta drasztikusan visszaesett az iPhone-ok teljesítménye. 

Az új iOS 18 hétfőn, az iPhone 16 megjelenése előtt jelent meg, és néhányan azonnal frissítették is a készüléküket. Most azonban úgy tűnik, hogy a felhasználók nem azt kapták, amit vártak, sokan ugyanis azt állítják, hogy a frissítés óta akkumulátorproblémákkal küzdenek, mert az operációs rendszer teljesen leszívja az akksi élettartamát. 

Az X-en több felhasználó azt írta, hogy "megbánta a frissítést", és sokan úgy fogalmaztak, hogy az "teljesen megöli a telefonjuk akkumulátorát". Volt, aki azt is megjegyezte, hogy a telepítés után túlmelegedett a készüléke - számol be a New York Post.

"Frissítettem iOS 18-ra és az akkumulátor százalékos aránya nagyon gyorsan csökkent. Csupán egy óra telt el azóta, hogy 80%-ra feltöltöttem, és még csak nem is használtam túl sokat, a telefonom akksija most mégis csak 67 százalékon van" - panaszkodott egy felhasználó. 

Néhányan ezzel szemben azt állították, hogy a frissítésnek nem volt hatása az akkumulátorra. Úgy tűnik, hogy lassan ez lesz a szokásos menetrend, ha kijön egy új frissítés az iPhone-okra, ugyanis az iOS 17-nél is sokan elégedetlenek voltak és akkumulátor-üzemidő problémák miatt morgolódtak. 

"Egy új operácios rendszer telepítése egy iPhone-ra rengeteg dolgot indít el a hátterben, az indexeléstől kezdve az akkumulátor újrakalibrálásáig, és ez órákig vagy akár napokig is eltarthat. Ez nemcsak energiát fogyaszt, de az akkumulátor újrakalibrálása azt a benyomást keltheti, hogy az akkumulátor gyorsabban merül, miközben valójában ez nem így van" - magyarázta Adrian Kingsley-Huges, a ZDNet kutatója. 

A ZDNet azt javasolja, hogy a felhasználók próbálják meg újraindítani a készüleküket és időközben frissíteni az alkalmazásokat, ezzel orvosolhatják a problémát. Azt is tanácsolják, hogy csökkentsék a képernyő fényerejét, állítsák vissza a hálózati beállításokat, használják a sötét módot vagy kapcsolják ki a Wi-Fi Assist fukciót, amely automatikusan átvált mobiladatokra, ha a Wi-Fi lassú.

A gyenge akkumulátor-üzemidő egyébként az akkumulátor állapotának romlását is jelezheti, de ezt könnyen ellenőrizni tudják a felhasználók a Beállításokban, az Akkumulátor fül alatt.

Végső soron a frissítés befejezése után a problémának idővel magától meg kell oldódnia. És az is előfordulhat, hogy várni kell egy másik szoftverfrissítésre, ami az esetleges hibákat kijavítja.

A naphire.hu-n korábban írtunk arról is, hogy van két olyan alkalmazás, ami szó szerint felfalja a telefonja akksiját: az egyik ilyen a Snapchat, a másik pedig a WhatsApp. De cikkeztünk arról is, hogy a hideg gyorsan gyilkolja az akkumulátort, valamint azt is megírtuk, hogyan lehet megmenteni az akksit

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés