Hirdetés

Ez a két népszerű alkalmazás szó szerint megeszi a telefonja akksiját

Nap Híre portré Nap Híre

Rengeteg alkalmazás lapul a telefonjainkon, azonban fontos tudni, hogy nem mindegyik hasznos, sőt, egyes applikációk jelentősen csökkenthetik az eszközök teljesítményét. Sajnos ez különösen igaz azokra, amiket a legjobban szeretünk: a közösségi média alkalmazásokra. Ezek közül néhány ugyanis nemcsak sok helyet foglal, de még lassítja is a telefont, az akkumulátort pedig szó szerint felfalja. 

Ennek elkerülése érdekében a műszaki szakértők azt javasolják, hogy inkább töröljünk bizonyos alkalmazásokat a telefonról - írja a Sun

Melyek ezek az alkalmazások?

Hivatkozás másolása

Az egyik ilyen a Snapchat. A leginkább fiatalok körében népszerű alkalmazás rengeteg multimédiás funkcióval rendelkezik, mint például kameraszűrők, fotók és videók, ezek pedig nagy mennyiségű adatfeldolgozást igényelnek. Ez azonban rendkívül megterheli az eszköz erőforrásait, például a CPU-t, a memóriát, a helymeghatározó szolgáltatásokat és az akkumulátort. Zeshan Malik műszaki szakértő szerint ez lassabb eszközteljesítményt eredményezhet.

A szakértő szerint a legjobb amit tehetünk, hogy töröljük az alkalmazást, azonban ha ragaszkodunk hozzá, akkor néhány beállítás módosításával korlátozhatjuk a Snapchat adathasználatát. Először nyissa meg a Snapchatet, koppintson a profil ikonjára a bal felső sarokban, majd lépjen a Beállítások elemre. Innen érintse meg az Adatcsökkentő elemet > engedélyezze az Utazási mód opciót, hogy megakadályozza a tartalom automatikus letöltését.

A másik ilyen alkalmazás a WhatsApp, ami szintén sok helyet foglal az eszközön és még a teljesítményt is lehúzza. Malik szerint bár az alkalmazás maga nem nagy teljesítményű, azonban lelassíthatja a telefont, ha nagyszámú médiafájlt fogadunk és tárolunk benne. 

"Idővel ezeknek a fájloknak a felhalmozódása jelentős mennyiségű tárhelyet emészt fel, és befolyásolhatja az eszköz teljes teljesítményét” – mondta.

Malik itt is azt javasolja, hogy lehetőség szerint töröljük az alkalmazást, azonban, ha ezt nem szívesen tesszünk meg, akkor ebben az esetben is módosíthatunk néhány beállítást. Fontos, hogy rendszeresen tisztítsuk meg az applikációt, és a szükségtelen fájlokat ne tároljuk rajta.

Az Automatikus letöltés funkciót a Beállítások > Csevegés > Média láthatósága menüpontban is letilthatja, hogy megakadályozza a média automatikus mentését az eszköz galériájába.

Korábban írtunk arról is, hogy mik azok az alkalmazások, amik lenyúlják a személyes adatainkat. A Doctor Web víruslaboratóriumának szakértői még a nyár elején közölték, hogy egy új, hirdetések kezelését elősegítő összetevőben (SDK) terjesztett androidos kártevőre bukkantak. A SpinOk névre keresztelt kémprogramot több alkalmazásba és játékba is beágyazhatták, a Google Play-en elérhető applikációk esetében pedig több mint 100-ba bele is került.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés