Hirdetés

Riasztás: Megöli a hideg a telefonja akksiját, így védekezhet ellene

Garai Kitti portré Garai Kitti

Kiadták a figyelmeztetést az iPhone-tulajdonosnak: a hideg idő megölheti a telefon akkumulátorát. 

A Sun cikke szerint a szélsőséges hőmérséklet teljesen kicsinálhatja a telefonunk akksiját, ugyanis az nem jól viseli a nagy meleget és a nagy hideget. Azt írják, az egyik legnyilvánvalóbb jele annak, hogy valami nincs rendben, hogy az akkumulátor élettartama hirtelen lerövidül és már nem tud megfelelően működni. Az is bajt jelez, ha a telefon hirtelen lelassul, ugyanis ilyenkor az akkumulátor nem képes fenntartani a nagy teljesítményt. Szélsőséges esetekben pedig a telefon akár ki is kapcsolathat. 

A jó hír az, hogy a hideg időjáráshoz kapcsolódó iPhone-akkumulátorproblémák nem maradandóak, azonban nem is tesznek jót a telefonnak. 

"Az iOS- vagy iPadOS-készüléknek a működési tartományán kívüli, nagyon hideg körülmények között történő használata átmenetileg lerövidítheti az akkumulátor élettartamát, és a készülék kikapcsolását okozhatja" - magyarázza az Apple. Hozzátették, az akkumulátor élettartama visszatér a normális szintre, amikor a készüléket ismét magasabb környezeti hőmérsékleten használjuk. Az extrém meleg azonban képes tartósan lerövidíteni az akku élettartamát. 

Az Apple azt ajánlja, hogy az iPhone-t ne használjuk 32 fok felett, és ne tároljuk olyan helyen, ahol a hőmérséklet alacsonyabb, mint mínusz 20 fok. 

De mit tehetünk, ha megárt a hideg a telefonunknak?

Hivatkozás másolása

Azt javasolják, hogy melegítsük fel a telefont, azonban felhívják a figyelmet arra, hogy soha ne alkalmazzunk közvetlen hőt az iPhone-ra. Ehelyett az Apple azt tanácsolja, hogy tegyük át egy melegebb helyre a telefont, például vigyük be a házba, vagy ha a szabadban vagyunk, akkor tegyük a zsebünkbe. 

A naphire.hu-n korábban írtunk arról is, hogy van két olyan alkalmazás, ami szó szerint felfalja a telefonja akksiját: az egyik ilyen a Snapchat, a másik pedig a WhatsApp. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés