Hirdetés

Halálos pusztítást végzett az áradás egy vallási fesztiválon, több tucat ember, köztük 37 gyermek megfulladt

Nap Híre portré Nap Híre

Legkevesebb 46 ember, köztük 37 gyerek megfulladt a kelet-indiai Bihár államban azt követően, hogy egy hindu vallási fesztivál résztvevőit több folyóban, illetve mesterséges tóban áradás sodorta el - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Az állam katasztrófavédelmi szolgálat alkalmazottja a sajtónak nyilatkozva azt mondta: a tragédiát az okozta, hogy a fesztiválon a gyermekeik jóléte érdekében rituális fürdőt vevő anyák nem vették figyelembe a folyók és a tavak veszélyesen magas vízszintjét, amit a szokásosnál egy héttel tovább tartó monszun okozott Indiában. Hozzátette, hogy még számos eltűntet keresnek - írja a Tények.

A nagy mennyiségben lezúduló monszuneső Nyugat-India pénzügyi fővárosában, Mumbaiban is miniárvizeket okozott, legkevesebb négy ember halálát okozva. A nagyváros egyes kerületeire szerda este 275 milliméter eső hullott, megbénítva több millió ember napi közúti- és vonatközlekedését. A városban felfüggesztették a közoktatást is.

Az általában júniustól szeptember közepéig tartó, de az idén elhúzódó monszun segített ugyan jobban feltölteni az ország víztározóit, de több államban is megnehezítette a termények betakarítását.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés