Hirdetés

Szörnyű áradások pusztítanak Indiában, már legalább 22-en meghaltak

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Olyan mennyiségű eső esett Észak-Indiában, amely földcsuszamlásokat, áradásokat okozott a régióban, és legalább 22 ember meghalt.

Újdelhi iskoláit bezárták, miután heves esőzések sújtották a hétvégén a fővárost. Több állam hatóságai arra kérték a lakosságot, hogy csak szükség esetén hagyják el az otthonaikat.

Legkevesebb 22 ember halt meg áradásokban és földcsuszamlásokban vasárnap, jelentette a Times of India újság.

Himachal Pradesh állam északi részén a hétvégi hirtelen áradások egy hidat döntöttek le, és több kunyhót is elsodortak. A hatóságok helikopterekkel mentették ki az eső miatt utakon és hidakon rekedt embereket – derült ki a Reuters tudósításából.

Az északi államokban, köztük Pandzsábban, Delhiben és Uttarakhandban utcákat öntött el a víz. Egyes területeken a mentők gumicsónakokat használtak az otthonukban rekedt emberek kimentésére – közölte a helyi média.

"Kérjük, maradjanak bent otthonaikban, mert a következő 24 órában további heves esőzések várhatók" - mondta Sukhvinder Singh Sukhu, Himachal Pradesh főminisztere.

Himachal Pradesh számos kerületében egy hónapnyi csapadék hullott egy nap alatt a hétvégén. India egyes területein az átlagosan 112 százalékkal is több csapadék hullott eddig a jelenlegi, június 1-jén kezdődött monszun szezonban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés