Hirdetés

Brutális idő vár ma ránk: eső, ónos eső és havazás miatt is kiadták a riasztást

Nap Híre portré Nap Híre

Teljesen megbolondul ma az időjárás: van, ahol akár 16 fok is lehet, de emellett esőt, ónos esőt és havazást is kapunk a nyakunkba. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken többnyire borult lesz az ég, az ország nagy részén továbbra is esőzés várható. 

Többfelé kiadós csapadékmennyiség gyűlhet össze, a legtöbb a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A déli megyékben délutántól fokozatosan szakadozni kezd a felhőzet, és ezzel együtt a csapadékhajlam is szűnik.

Az északira, északkeletire forduló szél általában mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 16 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket.

Eső, ónos eső és havazás miatt is kiadták a riasztást

Az Északi-középhegységben és tágabb térségében az esti órákban egyre nagyobb területen vált intenzív ónos esőbe a csapadék. Kiemelten Pest vármegye északkeleti területein, Nógrádban, a Mátra és a Bükk térségében 5 mm-t meghaladó ónos eső valószínű, de a fent említett területek tágabb térségében is számottevő mennyiségre lehet számítani. Az ónos csapadék intenzitása a késő esti óráktól kezd csökkenni, ezzel együtt fokozatosan csökken a területi kiterjedése is.

Az Alföldön egy nyugat-kelet irányú sávban jelentős, területi átlagban 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső eshet csütörtök éjfélig. Az eső az éjszakai órákban sem áll el, pénteken tartós esőből az esti órákig a Debrecen-Szombathely vonal tágabb térségében 20, néhol akár 30 mm-t meghaladó mennyiség hullhat.

Az Északi-középhegységben fokozatosan észak, északkelet felé szorul vissza a havazás, de az esti órákban északkeleten még további 5 cm-t meghaladó hó hullhat.

Mint azt a naphire.hu is megírta, csütörtökön rászakadt a hó Budapestre is és alig fél óra alatt teljesen fehérbe borult minden. Arról is beszámoltunk, hogy a közlekedés teljesen megbénult, 17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedett csak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés