Hirdetés

Hatalmas a veszély a fővárosban, kiadták a riasztást a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Fokozott veszélye van a tartós, intenzív ónos esőnek a főváros térségében csütörtök délután és este - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán a friss mérési adatokra hivatkozva.

Közölték: az időjárási helyzet veszélyessége, bizonytalansága, valamint "rendkívüli összetettsége" miatt csütörtök délelőtt 10 órakor egy extra szondát engedtek fel Budapestről, és várhatóan délután 4 órakor még egyet fellőnek.

A délelőtti mérés eredménye szerint az előrejelzésekhez képest az alsóbb rétegek is már telítettek, illetve kissé hidegebb is van, ennek a következménye a reggel megkezdődött havazás is.

A magasban megkezdődött melegedés a következő órákban lassan érezteti hatását, ráadásul vastagabb rétegben maradhat alul fagypont alatt a hőmérséklet, így csütörtök délután, este fokozott veszélye van a tartós, intenzív ónos esőnek a térségben - írták.

 Azt kérték, mindenki vegye komolyan a helyzetet, tájékozódjon az aktuális útviszonyokról, és kövesse a veszélyjelzést.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Budapesten szakad a hó, alig fél óra teljesen fehérbe borult minden. Arról is beszámoltunk, hogy a közlekedés teljesen megbénult, 17 busz terelve vagy szakaszosan közlekedik csak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés