Hirdetés

Már érvényben van a riasztás, közelít az ítéletidő

Nap Híre portré Nap Híre

Ma is elérnek minket a zivatarok, mutatjuk, hol szakad ránk az ég!

Az utóbbi napokban bőven kijutott csapadékból: zivatarok, felhőszakadás miatt adták ki sorra a riasztásokat a meteorológusok. Hétfőn egy gyilkos szupercella hozott jeget, a villámokat még a Balatonnál is lehetett látni

A friss előrejelzés szerint ma általában gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, de az Alföldön délutánra kiszárad a légkör, a gomolyfelhők feloszlanak. 

Zápor, zivatar nagyobb számban a Dunántúlon és az északi megyékben alakulhat ki, néhol heves zivatar sem zárható ki. Erős vagy viharos széllökés csak zivatar környezetében lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kiadták a figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

A HungaroMet azt írja, a nap folyamán elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon és az északi, északkeleti vidékeken alakulhatnak ki zivatarok, leginkább a délutáni, kora esti órákban. A zivatarokat átmeneti viharos széllökések (~70-90 km/h), intenzív csapadék (~10-20 mm, de főként nyugaton az esetlegesen egymást követő erősebb cellákból néhol akár >25-30 mm), illetve jégeső (jellemzően 1-2 cm, egy-egy hevesebb zivatarban akár >2 cm is) kísérheti.

Fotó: met.hu

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés