Hirdetés

Brutális időjárás csap le az országra, kiadták a figyelmeztetést

Nap Híre portré Nap Híre

Fokozatosan gyengül a csapadékrendszer, a tartós eső legtovább északkeleten tart ki, a Dunától keletre pedig helyenként záporok is kialakulhatnak. Vége a hőségnek is, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között valószínű. 

A HungaroMet előrejelzése szerint kedden a Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést, és már a keleti országrészben is szakadozik a felhőzet, de arrafelé maradnak tartósan borult tájak is. A csapadékrendszer fokozatosan gyengül, a tartós eső legtovább északkeleten tart ki. Emögött elsősorban a Dunától keletre helyenként záporok is kialakulhatnak. 

Az északnyugati, északi szél a keleti harmad kivételével többfelé lesz erős, helyenként viharos. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között valószínű, ennél hűvösebb idő a tartósan felhős, csapadékos keleti, északkeleti tájakon lehet. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Két vármegyére kiadták a figyelmeztetést

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzésben azt írták, fokozatosan kelet felé áthelyeződő frontális csapadékzónából a Dunántúl nyugati kétharmad részén számottevő mennyiségű eső már nem várható, ugyanakkor a Dunántúl keleti részein és a Duna vonalától keletre még számítani kell további esőre, több helyen jelentős mennyiségű csapadékra. Hétfő éjféltől kedd éjfélig főként az északi megyékben helyenként, esetleg néhol a keleti határszélen haladhatja meg a 20 mm-t a lehulló csapadék mennyisége. A frontális csapadékrendszer a keleti, északkeleti határvidéket várhatóan csak szerda reggeltájt hagyja el.

Kedd délután az északi országrészben a front mögött kialakuló záporok mellett nincs kizárva egy-egy zivatar sem.

A héten brutális fordulat várható az időjárásban. Az előrejelzés szerint esővel, széllel és lehűléssel kezdődik a hét, majd szerdán már ismét sok napsütés várható. A hét második felében kiadós esőre kell számítani, sokfelé lesz erős a szél és a legmelegebb órákban is mindössze 20 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés