Hirdetés

Gyurcsány Ferenc drámai beszámolót tett közzé az árvíz elleni védekezés második napjáról

Nap Híre portré Nap Híre

A DK politikusa arra kér mindenkit, hogy menjenek segíteni az árvíz elleni védekezésben.

Gyurcsány Ferenc hétfő este a Facebook-oldalán számolt be arról, hogyan telt a nap a gáton. 

A védekezés második napja. Természetesen nem ment el a józan eszünk, tudjuk, hogy az a mondjuk száz homokzsák, amit fejenként megpakoltunk, önmagában nem állítja meg a vizet. 

De menni kell, csinálni kell. Mert csak az kérhet, aki maga is csinálja. És mi most kérünk. Arra kérjük az embereket, hogy jöjjenek segíteni. Mindenki, aki tud. 

- írta a politikus, hozzátéve, hogy nem a meleg irodából intézik ezt a kérést az emberek felé, hanem ők maguk is ott vannak a gáton és segítenek a védekezésben. 

Beszámolója szerint a DK-sok hétfőn legalább tizenkét helyen segítettek. 

Gyurcsány Ferenc arra is kitért, hogy szerinte a sajtó egy része cinikus és gúnyos szövegekkel kíséri a politikusok személyes erőfeszítését. "Nincs helye és ideje szerintem ennek. Bajban vagyunk. Segíteni kell, nem pedig azokkal szórakozni, akik dolgoznak. Frappánsnak tűnő cikket könnyebb írni, mint lapátolni, vagy akár hallgatni azok panaszát, akiket elönthet az ár. Mi lenne, ha megpróbálnák?" - üzente a politikus, hozzátéve, hogy ő és a többi DK-s holnap is kint lesznek a gáton. 

Ahogy arról az elmúlt napokban a Nap Híre is beszámolt, Közép-Európában brutális árvizek pusztítanak, hamarosan hazánkat is eléri az árhullám. A politikusok is a gáton vannak, és pakolják a homokzsákokat, valamint a közösségi oldalaikon tájékoztatják a követőiket az éppen aktuális helyzetről.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés