Hirdetés

Gyűlekeznek a felhők, jön az ítéletidő: kiadták a riasztást a meteorológusok

Nap Híre portré Nap Híre

Bár ma még akár 32 fok is lehet, de már jön a lehűlés, többfelé számíthatunk záporra, esőre, brutális széllel, és néhol még az ég is megdörrenhet.

A HungaroMet előrejelzése szerint hétfőn általában erősen felhős vagy borult idő várható, az északkeleti harmadban délelőtt, késő délután a Dunántúl nyugati felén lehet szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is számíthatunk esőre, záporokra, a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon zivatar is előfordulhat. A csapadékzóna az ország keleti harmadát estefelé éri el. A legnagyobb mennyiség nyugaton, északnyugaton valószínű.

A délkeleti szél napközben több helyen megerősödik, majd délutántól a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a légáramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 32 fok között várható, az Alföldön lesz a legmelegebb, az Észak-Dunántúlon a hűvösebb. Késő estére 16, 24 fok közé hűl le a levegő.

Több vármegyére kiadták a riasztást a meteorológusok

Hivatkozás másolása

A veszélyjelzés szerint az éjféli órákat követően hétfő reggelig, a Dunántúlon és Pest megyében, délelőtt a középső országrészben néhol esetleg az ég is megdörrenhet. A déli, délutáni órákban nagyobb eséllyel fordulhat elő helyenként zivatar a délnyugati országrészben, egy áthelyeződő hidegfronthoz kapcsolódva, amelyek környezetében viharos (60-80 km/h) széllökés, intenzív csapadék (15-25 mm) előfordulhat.

A Dunántúl északnyugati felében kedden a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban elérheti a 20 mm-t, az Alpokalján 30 mm-t is. Várhatóan Vas illetve Győr-Moson-Sopron megye nyugati felében lokálisan 30 mm feletti eső is hullhat.

A héten végre megérkezik a lehűlés

Hivatkozás másolása

A héten brutális fordulat várható az időjárásban. Az előrejelzés szerint esővel, széllel és lehűléssel kezdődik a hét, majd szerdán már ismét sok napsütés várható. A hét második felében kiadós esőre kell számítani, sokfelé lesz erős a szél és a legmelegebb órákban is mindössze 20 Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés