Hirdetés

Olyan brutális a forróság, hogy bőgőmajmok potyognak a fákról Mexikóban

Nap Híre portré Nap Híre

Hőgutát kapott bőgőmajmok potyognak a fákról a helyenként 45 Celsius fokot is meghaladó hőhullámmal küzdő Mexikó délnyugati részén.

Fotó: Wikipedia/Alessandro Catenazzi
Fotó: Wikipedia/Alessandro Catenazzi

"Gondoskodnunk kell az állatokról" - jelentette ki hétfőn Andrés Manuel López Obrador elnök. Mint mondta, a környezetvédelmi minisztérium közbenjárását kezdeményezi az ügyben.

Tabasco és Chiapas mexikói tagállamok területén környezetvédők szerint már 78 majom múlt ki - írja az MTI. 

Biológusokból és állatorvosokból szerveződött mentőcsapatok igyekeznek élelemmel, főleg gyümölcsökkel és vízzel ellátni a bőgőmajmokat Tabascóban - ismertette a helyi polgári védelmi hatóság.

Környezetvédők a lakosságot zöldségadományokra kérték. A közösségi médiában felvételek jelentek meg arról, ahogy bőgőmajmoknak adtak inni fecskendőkből. Cunduacán településen pedig egy baseball-pályán rendeztek be egy állatorvosi ellátást nyújtó mentőállomást.

A bőgőmajmok életét a hőguta és kiszáradás mellett az erdőtüzek és természetes életterük pusztulása is fenyegeti, utóbbi pedig víz- és élelemhiányhoz vezetett - hívta fel a figyelmet a Cobius környezetvédelmi szervezet vezetője az Animal Político nevű hírportálnak nyilatkozva.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés