Hirdetés

Már közelít az ítéletidő, szupercella vethet véget a hőségnek

Nap Híre portré Nap Híre

Most még tombol a kánikula, ám már csak órák kérdése, és betör az országba egy hidegfront, ami viharos szelet és jégesőt is hozhat magával.

Ahogy a Naphire.hu is megírta, ma még rekkenő hőség tombol az egész országban: a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 30 és 34 fok között valószínű. Hétfőtől hőségriadó van érvényben, és életbe léptették a vörös kódot

Az Időkép előrejelzése szerint azonban már közelít a változás: szerdán és csütörtökön ismét támadásba lendülnek a zivatarok, nyugat, északnyugat felől ugyanis hidegfront közelíti meg térségünket, amely csütörtök estére vonul át hazánk fölött. 

Szerdán még országszerte nagyon meleg lesz, a csúcshőmérséklet 31 és 38 fok között alakul, a legmelegebb délen lesz. Viszont már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és főként az ország északi felén záporok, zivatarok alakulhatnak ki. 

Heves eseményekre, így nagyobb méretű jégre, felhőszakadásra és szélviharra az ország északi felén van nagyobb esély.

Csütörtökön már a front mentén alakulhatnak ki többfelé zivatarok, heves zivatarok. Mivel kellő mértékű szélnyírás és nedvesség is rendelkezésre fog állni, így szupercellák is jó eséllyel előfordulhatnak.

A szupercellákhoz akár 5 centis jég és 100 km/órás szél is társulhat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés