Hirdetés

Rekkenő hőség lesz ma is - ezekre a megyékre adtak ki riasztást

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ezt már tényleg csak az árnyékban vagy a vízpart közelében lehet elviselni. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedd reggel, kora délelőtt még  lehetnek felhősebb körzetek, de napközben sok napsütésre számíthatunk általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék az ország nagy részén nem valószínű, legfeljebb az északkeleti, esetleg a délnyugati, nyugati határszélen alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar.

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, időnként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 30 és 34 fok között valószínű. Késő este 18, 26 fok várható.

A magas hőmérséklet miatt figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok: a napi középhőmérséklet kedden az ország nagy részén 25 fok felett, főként a Dél-Alföldön 27 fok körül várható.

Frissítő zivatar is lehet?

Hivatkozás másolása

Reggel az Alföldön még előfordulhat néhol zivatar, melyet átmeneti szélerősödés, intenzív csapadék, kis eséllyel apró szemű jég kísérhet. Kedden délután, este a nyugati határszélre kis eséllyel besodródhat zivatar.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőtől országos hőségriadót rendelt el, ami 2023. július 10-én (hétfő) 00:00 órától 2023. július 12-én (szerda) 24:00 óráig lesz érvényben. A Belügyminisztérium államtitkára pedig hétfő délelőtt jelentette be, hogy a hőség miatt életbe lépett a vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés