Hirdetés

Undorító: ellopták az árvíz ellen összegyűjtött zsákokat és homokot Halászteleknél

Nap Híre portré Nap Híre

Halászteleknél zsákokat és töltőanyagokat loptak az éjjel. A tolvajok ellen már megtette a feljelentést a Fővárosi Vízművek.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!

A Fővárosi Vízművek arról posztolt a közösségi oldalán, hogy Halásztelek külterületén az éjszaka ismeretlen tettesek ellopták a cég által a kutak megvédésére felépített zsákos torlaszokat. Összesen 300 kilogramm jutazsákokba töltött murvát lovasítottak meg, a cég ezeket lefogató súlyként használta a védendő szerelvényaknáknál - írja az Index.

A portálnak a cég kommunikációs vezetője kiemelte, hogy a napokban nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy a mélyebben fekvő ívóvíznyerő kutakat biztonságba helyezzék, ami praktikusan azt jelentette, hogy a várható legmagasabb vízállásnál magasabbra rakott zsákokkal védik meg ezeket a csápos kutakat. Ha a reggeli szemlénél nem derült volna ki a lopás, a Duna vize könnyen befolyhatott volna a 10-30 méter mély kútaknába, így az onnan a parti szűrésű, tiszta víz helyett szennyezett Duna-víz kerülhetett volna a gyűjtőcsatornákba, majd a vízhálózatba.

A történtek miatt a szakembereknek le kellett bontaniuk a gátat, majd azt újraépíteniük.

Hozzátették, a problémát nem a kárérték jelenti, sokkal inkább azt, hogy jelenleg versenyt futnak az idővel az építők. A szóvivő kiemelte, a fegyveres őrség nem tud mindenhol jelen lenni. Mindenesetre a vízművek megtették a szükséges lépést és ismeretlen tettesek ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés