Hirdetés

Bejelentette az államtitkár, életbe lépett a vörös kód

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

A következő órákban pokoli hőség kezdődik Magyarországon, ezért a szociális intézményeknek meg kell nyitniuk kapuikat a bajba jutott emberek előtt.

Ahogy már korábban a Naphire.hu-n is írtunk róla, A magas hőmérséklet miatt majdnem az egész országra kiadták a riasztást, zivatarveszély miatt pedig hat vármegyében van érvényben figyelmeztetés. Emellett Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőtől országos hőségriadót rendelt el szerda éjfélig.  

Most a Belügyminisztérium államtitkára bejelentette: a következő napokban várható hőség miatt hétfő reggel életbe lépett a "vörös kód", ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását.

Fülöp Attila elmondta, hogy minden szociális intézménynek meg kell nyitnia kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került, magán segíteni nem tudó emberről kap információt - írja az MTI.

Az államtitkár emellett azt kérte, mindenki vigyázzon magára, és ha az utcán bajba került hajléktalan embert lát, akkor jelezze azt a regionális diszpécserszolgálaton keresztül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés