Hirdetés

Most érkezett, óriási a baj a magyar határnál

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenegyezren érkeztek Ukrajnából kedden.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6667-en léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4852-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 95 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Kedden egy orosz katonai szóvivő polgári hajók elleni ukrán támadásról tett jelentést. Három félig alámerült, távvezérelt ukrán csónak kísérelt meg "terrortámadást" a Fekete-tenger délnyugati részén, a Boszporusz-szoroshoz közeledő orosz polgári szállítóhajók ellen - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője. 

A tárca arról számolt be, hogy a tengeri szállítmányt kísérő orosz hadihajóknak keddre virradó éjjel sikerült időben észlelniük a támadást, és megsemmisíteniük az összes csónakot. A minisztérium egy másik jelentése szerint a Szergej Korov és a Vaszilij Bikov orosz járőrhajó őket támadó ukrán tengeri drónokat likvidált.

Kedd reggel az ukránok ismét az orosz fővárost támadták. Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint a "kijevi rezsim által megkísérelt terrortámadás" során két repülőszerkezetet semmisítettek meg a Moszkva megyei Ogyincovo és Naro-Fominszk felett, egy harmadik, a rádióelektronikai harc eszközeivel "elfojtott" eszköz pedig a Moszkva-City felhőkarcolónegyedben zuhant le. Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere közölte, hogy a Moszkva-City épületegyüttes egyik tornyának homlokzata 21. szintnél megsérült, az üvegezés 150 négyzetméteren rongálódott meg. Szobjanyin szerint a drón ugyanazt az épületet találta el, amely a vasárnap végrehajtott ukrán dróntámadás során is megsérült.

Ma hajnalban pedig az ukrán tisztviselők arról számoltak be, hogy több mint 10 orosz drónt lőttek le a Kijev elleni éjszakai támadás során. „Dróncsoportok egyszerre több irányból érkeztek Kijevbe. A légvédelmi erők és eszközök azonban minden légi célpontot – több mint 10 pilóta nélküli légi járművet (UAV) – időben észleltek és megsemmisítettek” - közölte Szergij Popko, a kijevi város katonai közigazgatásának vezetője. Elmondta, hogy Oroszország iráni gyártmányú Shahed drónok záporát használta, a törmelék több területet is sújtott - számolt be az mfor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés