Hirdetés

Apja miatt került volna veszélybe Harry herceg? Valami kiszivárgott

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Állítólag Harry herceg azért utasította vissza apja, Károly meghívását, hogy a királyi rezidencián szálljon meg, amikor a hónap elején az Egyesült Királyságban járt, mert „biztonsági aggályai” voltak.

A III. Károly által felajánlott lehetőség nem járt semmilyen, az adófizetők által finanszírozott személyi biztonsági intézkedéssel, ami miatt a hercegnek „látható helyen, rendőri védelem nélkül” kellett volna tartózkodnia. Ehelyett inkább egy szállodát választott, mert így „láthatatlanul jöhetett és mehetett” - állítja a The Telegraph a Daily Mail szerint.

A lap szerint a sussexi herceg „továbbra is feldúlt” a rendőri védelemhez való automatikus jogának megvonása miatt, amelyért még mindig a brit bíróságokon keresztül küzd a belügyminisztériummal.

Mostantól 28 nappal az Egyesült Királyságba érkezése előtt kell értesítenie a Metropolitan Police-t, ha biztonsági intézkedést akar kérni, ráadásul a Ravec, a királyi család és közszereplők védelmét felügyelő bizottság minden egyes kérelmet egyedileg bírál el.

Bár az nem derült ki, hogy a király hol ajánlott szállást Harrynek, bennfentesek szerint a Szent Jakab-palota lehetett a helyszín. Beatrice hercegnőnek állandó lakása van ott, míg Anna hercegnőnek van itt egy lakosztálya - és egy parkolóhelye -, amelyet akkor használ, amikor Londonban tartózkodik. A királyi család többi tagja eseti jelleggel használja.

A palota közvetlenül a Clarence House szomszédságában található, ahol a király tartózkodik, amikor Londonban van.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés