Hirdetés

Erre senki sem számított: Harry herceg újabb interjúban teregette ki a királyi család szennyesét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Harry herceg felfedte a "központi problémát", amely hozzájárult ahhoz, hogy megromlott a kapcsolata a királyi családdal.

A 39 éves sussexi herceg a brit bulvársajtóval folytatott jogi csatározásait okolta azért, hogy megromlott a viszonya a testvérével és az apjával, hozzátéve, hogy elhidegült családja nem hajlandó harcolni ellenük, ami szintén olaj volt a tűzre.

"Azt hiszem, ez mindenképpen központi eleme a dolognak" 

- mondta Harry az ITV műsorvezetőjének, Rebecca Barrynek a csatorna "Tabloids on Trial" című új dokumentumfilmjének részeként. 

"De erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert bármit mondok a családomról, a sajtó egyből szidalmazni kezd utána" - tette hozzá a herceg, amit a New York Post idézett.

Az új, egyórás dokumentumfilm arra a botrányra összpontosít, amikor nyilvánosságra került, hogy egy újságíró 2011-ben meghekkelte a telefonját, emellett szóba kerül az a per is, amit Harry az elmúlt években indított a brit bulvárlapok kiadói ellen.

"Világossá tettem, hogy ezt meg kell tenni és  jó lenne, ha családként tennénk meg" - mondta a kétgyermekes herceg. "Hiszem, hogy szolgálati szempontból, és ha az ember közszereplő, akkor ezeket a dolgokat a közjó érdekében kell megtennünk. Én ezt a magam okaiért teszem".

"Azt hiszem, mindaz, ami lejátszódott, megmutatta az embereknek, hogy mi az igazság"

- folytatta, hozzátéve, hogy a családja tétlensége őt is elbátortalanította. "Számomra a küldetés folytatódik, de igen, ez részben elhidegülést okozott" - tette hozzá.

A herceg, aki 2020-ban lépett ki a királyi életből, és feleségével, Meghan Markle-lel az Egyesült Államokba költözött. 2023 decemberében 180 700 dollárt kapott, miután a londoni legfelsőbb bíróság úgy ítélte meg, hogy telefonhekkelés és más jogellenes információgyűjtés áldozata lett a brit lapok újságírói által.

Harry - aki 130 év után az első magas rangú brit királyi személy volt, aki bíróság előtt vallomást tett, amikor 2023 júniusában sztár tanúként megjelent a tárgyaláson - 2019-ben beperelte a Mirror Group Newspapers-t, a Daily Mirror, a Sunday Mirror és a Sunday People kiadóját.

A múlt hónapban a herceget azzal vádolták, hogy "szándékosan megsemmisítette" a potenciális bizonyítékokat a Sun kiadója ellen indított telefonos zaklatási perében.

Több mint hat hónappal az ítélet után a brit bulvárlap kiadójának ügyvédje azt állította, hogy Harry "sokkoló" és "rendkívüli" ködösítésbe bocsátkozott.

Anthony Hudson ügyvéd a Legfelsőbb Bíróságon azt mondta, hogy Harry szándékosan semmisítette meg a szöveges üzeneteket azzal a szellemíróval, aki a 2023 januárjában megjelent Tartalék című memoárját írta.

A herceg ügyvédje azóta visszautasította az állításokat.

Harrynek most személyesen kell felfednie, hogyan semmisítették meg a királyi család életét megrengető könyvének vázlatait, valamint a közte és a szellemírója közötti üzeneteket "jóval azután", hogy öt évvel ezelőtt megindította a pert.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés