Hirdetés

Harry herceg szívszorító vallomása: 10 évig hitte azt, hogy az anyja csak bujkál

Garai Kitti portré Garai Kitti

Harry herceg rajongva imádta édesanyját, Diana hercegnét, aki tragikus autóbalesetben vesztette életét. Harry akkor még be sem töltötte a 13. születésnapját. A herceg közel tíz évig el sem hitte, hogy meghalt az édesanyja, azt hitte, hogy csak elmenekült és bujkál valahol, de hamarosan el jön érte és Vilmos hercegért.

A herceg most a Spare című könyvében vallotta be, hogy tudta feldolgozni édesanyja halálát. Mint írta, miután az apja, III. Károly röviden és tömören közölte velük, hogy meghalt az édesanyjuk, Harry a skót családi birtokon, Balmoralban sétálgatott, és közben érdekes következtetésre jutott: "anyu nem halt meg."

"Az élete nyomorúságos volt, üldözték, zaklatták, hazudtak róla, hazudtak neki. Ezért elterelésként balesetet rendezett... és megszökött. (…) Az egész csak egy trükk, hogy tiszta lapot kezdjen! Biztos bérel egy lakást Párizsban, vagy friss virágokat rendez a titokban vásárolt faházában valahol magasan a svájci Alpokban. Hamarosan, hamarosan elküld értem és Willyért. Annyira nyilvánvaló minden! Miért nem láttam korábban? Anya nem halt meg! Ő bujkál!” – írta Harry herceg, és azt is elárulta, hogy tív évig meg volt győződve arról, hogy valójában Diana hercegné még életben van.

 Még akkor is ragaszkodott magában ehhez a teóriához, amikor felnőttként végre el tudta intézni, hogy belepillantasson az 1997. augusztus 31-i végzetes párizsi baleset rendőrségi jegyzőkönyvében - írja a Blikk.

"Végre eljutottam a Mami fotóihoz. Fények voltak körülötte, aurák, szinte fényudvarok. Milyen furcsa. A lámpák színe megegyeztek a hajával – arany. Nem tudtam, mik a fények, nem tudtam elképzelni, mindenféle természetfeletti magyarázattal álltam elő. Ahogy rájöttem valódi eredetükre, összeszorult a gyomrom. Villogók. Vakuk voltak. (...) Azok a férfiak, akik üldözték… soha nem hagyták abba a lövöldözést, amíg eszméletlenül vagy félig eszméletlenül feküdt az ülések között.  Ezen pillanat előtt nem tudtam, hogy anyu utoljára egy vakut látott ezen a földön (…) hacsak nem bujkál" - idézte a lap a szomorú sorokat. 

Harry herceg a könyvében bevallotta azt is, hogy közel 23 évesen döbbent rá arra, hogy édesanyja nem bujkál, és nem jön többé el értük. Egyébként azután sikerült elfogadni a szomorú tényt, hogy élete első párizsi látogatása során a sofőrjével végighajtott azon az alagúton, ahol Diana az életét vesztette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés