Hirdetés

Izraeli média: a Hamász vezetője meglátogatta a túszok egy csoportját és héberül beszélt velük

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Yahya Sinwar, a Hamász terrorszervezet vezetője állítólag meglátogatott több izraeli túszt, akiket egy gázai földalatti alagútban tartanak fogva – jelentette a Times of Israel a 12-es csatorna nevű televízió híre nyomán.

A kiszabadult túszok egyike szerint Sinwar akcentus nélkül héberül beszélt velük, és azt mondta nekik, hogy a Hamásznál biztonságban vannak, és nem kell félniük - írja a 12-es csatorna, hozzátéve, hogy a történetet az izraeli biztonsági szervek is megerősítették.

A Naphire.hu beszámolt róla: a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet hétfőn megerősítette, hogy megállapodtak az Izraellel kötött tűzszünet kétnapos meghosszabbításáról, valamint a túszok és foglyok szabadon bocsátásáról.

"A Hamász bejelentette, hogy megállapodás született a katari és egyiptomi testvérekkel az ideiglenes humanitárius szünet további két nappal történő meghosszabbításáról, a korábbi tűzszünet feltételeivel megegyező feltételekkel" - áll a szervezet közleményében.

A Naphire.hu beszámolt arról, hogy a katari közvetítéssel létrejött túszalkuval visszanyerte szabadságát a magyar-izraeli állampolgárságú 8 éves Ella és 15 Dafna, egy nappal korábban pedig arról, hogy egy 18 éves magyar állampolgársággal is rendelkező lány, Noga Weiss és édesanyja is a Hamász által szabadon engedett túszok között van.

A tűzszünet folytatódásával remény van arra, hogy további túszok szabadulnak ki a Hamász fogságából.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés