Hirdetés

Rendkívüli hír: magyar lány szabadult ki a Hamász fogságából

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Egy 18 éves magyar állampolgársággal is rendelkező lány, Noga Weiss és édesanyja is a Hamász által szabadon engedett túszok között van.

A Heteknek adott korábbi interjújában Noga nagynénje, Osnat Weiss elmondta: bátyja, Ilan eltűnt az október 7-i terrortámadás során, annak feleségét, Shirit és 18 éves lányát, Nogát pedig elrabolta a Hamász. Ilannak és Norának az izraelin kívül magyar állampolgársága is van. 

Most Noga és édesanyja szabadult ki a Hamász fogságából. A Hetek úgy értesült a családtól, hogy a 18 éves Noga Weiss és édesanyja Shiri Weiss is ott van azok között a túszok között, akiket a Hamasz második körben szabadon engedett. A hírt más forrásból az izraeli média is megerősítette.

Az egyik rokon a Heteknek elmondta, hogy nagyon reménykedtek a szabadulásukban, alig várják hogy találkozzanak.

Mint ismeretes, a magyar-izraeli Weiss-családot október 7-én ejtették túszul a Hamasz terroristái a Beeri nevű kibucból. Az édesanyát és 18 éves lányát túszként tartották fogva 50 napon át míg a magyar-izraeli édesapát, Ilan Weiss-t azóta is eltűntként tartják nyilván. A fiatal lány, Noga nagynénje a Heteknek adott exkluzív interjúban mesélte el hogyan rabolták el a terroristák elől az ágya alá bebújó lányt, akire a támadók rágyújtották a házat. Nogát végül az után fogták el, hogy a füsttől fulldokolva kiugrott a szobája ablakán.

A nap folyamán Szijjártó Péter magyar külügyminiszter Facebook-oldalán közölte: „Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszter kollégával folyamatosan kapcsolatban vagyok. A katariak mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több túsz és minél több magyar fogvatartott visszakapja a szabadságát.”

„A miniszter hozzátette: mindenkinek a megértését és a türelmét kéri, hiszen itt emberéletekről, törékeny megállapodásokról, válságos helyzetről van szó, így csak akkor tudnak a túszokról információval szolgálni, amikor az semmilyen módon nem fenyegeti a biztonságukat” – tette hozzá a miniszter. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés