Hirdetés

Cigit kért, halálra verték érte Kecskeméten

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egy névnapi buli fajult el nagyon csúnyán.

A büntetett előéletű, kecskeméti férfi tavaly szeptemberben szűk családi körben a testvére névnapját ünnepelte. A vádlott az eseményen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, amelytől az udvaron egy asztalra borulva elaludt.

A délutáni órákban, hívatlanul ittas állapotban a sértett is megérkezett a házhoz. Besétált a nyitott kapun, majd az udvaron alvó vádlottól cigarettát kért. Erre az elkövető felébredt és közölte a sértettel, hogy nem ad neki cigit, majd visszahajtotta a fejét az asztalra. A sértett válaszul egy pohárral hátulról fejbe dobta a vádlottat.

A férfi erre felugrott az asztaltól, szembe fordult a sértettel és ököllel, több alkalommal arcon ütötte, majd felkapott egy széket és azzal többször, nagy erővel lesújtott a sértett fejére, aki az ütésektől a földre esett és a fejét a talajba ütötte.

A során következtében a sértett életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, majd kórházi gyógykezelése ellenére két hónapon belül meghalt. A bántalmazás és a sértett halála között közvetett ok-okozati összefüggés állt fenn.

A vádlott többször állt már bíróság előtt, legutóbbi börtönbüntetéséből alig fél évvel a cselekmény elkövetését megelőzően szabadult, jelen eljárásban már többszörös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a férfit halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.  A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés