Hirdetés

Háborús bűncselekmény lett Martinit kortyolgatni Ukrajnában

Morvay Péter portré Morvay Péter

Ukrajna „nemzetközi háborús szponzornak” minősítette a Bacardi szeszesitalgyártó vállalatot, mivel az továbbra is folytatja tevékenységét Oroszországban.

Az orosz szövetségi adóhivatal adatai nemrégiben azt mutatták, hogy

tavaly több mint háromszorosára nőtt a vállalat nyeresége az országban.

Az adatokból kiderült, hogy 2022-ben a Bacardi oroszországi leányvállalata, a Bacardi Rus LLC 4,7 milliárd rubelre (közel 17 milliárd forint) növelte nyereségét az egy évvel korábbi 1,5 milliárd rubelhez képest – írja összefoglalójában a mandiner.hu.

A Bacardi leányvállalata háromszoros nyereséget ért el tavaly Oroszországban
A Bacardi leányvállalata háromszoros nyereséget ért el tavaly Oroszországban The Royal Gazette

A vállalat még erősítette is pozícióját az országban, mivel több nagy versenytársa is kivonult Oroszországból – állítják az ukrán hatóságok.

„Így a Bacardi Limited továbbra is jelentős adókat fizet Oroszország költségvetésébe, támogatja gazdaságát és szponzorálja az Ukrajna elleni agressziót” – közölte a kijevi korrupcióellenes ügynökség.

A Bacardi híres márkái közé tartozik többek között van a névadó rum, valamint a Bombay gin, a Grey Goose vodka és a Martini vermutok is.

A közelmúltban más nyugati ital cég is visszatért Oroszországba, többek között a svéd Absolut Vodka tulajdonosa, a Pernod Ricard francia ital-óriás.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés