Hirdetés

Súlyos a helyzet a magyar határon, a rendőrség intézkedett

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint tizenháromezren érkeztek Ukrajnából kedden.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5933-an léptek be Magyarországra kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7496-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 169 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hírek a háborúval kapcsolatban

Hivatkozás másolása

Mint arról beszámoltunk Volodimir Zelenszkij elnök menesztette védelmi miniszterét, Olekszij Reznyikovot, aki 2022 februárja, a térségben kitört háború kezdete óta 550 napig vezette az ukrán civil honvédelmet. A naphire.hu azt is megírta, hogy az ukrán parlament most jóváhagyta Olekszij Reznyikov védelmi miniszter és a legfőbb ukrán magánosítási alapot vezető Rusztem Umerov leváltását kedden, ezzel szabaddá téve az utat ahhoz, hogy Umerovot nevezzék ki a védelmi miniszteri tisztségre.

Tavaly nyolcszorosára nőtt a kazettás bombák halálos áldozatainak száma, leginkább az ukrajnai háború miatt - közölte kedden a kazettás bombák használata ellen küzdő, Cluster Munitions Coalition (CMC) nevű londoni szervezet, amely 350 aktivistacsoportot egyesít. Az adatok szerint tavaly 1172-en sebesültek meg a kazettás bombáktól, közülük 353 ember meg is halt. A CMC szerint 14 éve, amióta közzéteszik az éves jelentést, ez a legmagasabb szám. Az áldozatok szinte mindegyike civil, háromnegyedük gyermek, akik gyakran nézik játéknak a fel nem robbant bombákat.

Eközben az orosz védelmi miniszter egy keddi moszkvai katonai vezetői tanácskozáson ismertette: ellentámadásuk három hónapja alatt az ukrán fegyveres erők több mint 66 ezer embert és 7600 egységnyi fegyverzetet veszítettek. A tárcavezető szerint Kijev civil objektumok támadásával próbálja elterelni a figyelmet offenzívájának kudarcáról, győzelemként állítva be ezeket a "terrortámadásokat".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés