Hirdetés

Küszöbön az újabb háború, Irán napokon belül megtámadhatja Izraelt

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az Egyesült Államok és szövetségesei szerint küszöbön áll egy esetleges Izrael elleni iráni rakéta- vagy dróncsapás - áll a Bloomberg szerda esti jelentésében, amely hírszerzési információkat ismerő forrásokra hivatkozik. 

A támadásra a jelentések szerint a következő napokban kerülhet sor, és azt Irán vagy a térségben lévő szövetségesei hajthatják végre – írja a Jerusalem Post.

Izraeli és amerikai hírszerzési forrásokra hivatkoznak

Hivatkozás másolása

A Bloomberg szerint a tisztviselők izraeli és amerikai hírszerzési forrásokra hivatkozva arról beszéltek, hogy a támadás során nagy pontosságú rakétákat használhatnak, amelyek izraeli katonai és kormányzati helyszíneket célozhatnak meg.

Izraelben a korábbiaknál is feszültebb a helyzet, mivel Irán bosszút esküdött az iszlamista rezsim elit alakulata, az Iráni Forradalmi Gárda magas rangú parancsnokának, Mohammad Reza Zahedinek egy valószínűsíthetően Izrael által elkövetett támadásban történt megöléséért.

Csapás Damaszkuszban

Hivatkozás másolása

Mint arról beszámoltunk: legkevesebb nyolc halálos áldozatot követelt április első napján egy izraeli légitámadás Damaszkusz nyugati fekvésű, Mazzeh nevű kerületében, ahol az iráni nagykövetség és a konzulátus épülete is található - közölte a dubaji székhelyű al-Hadasz hírcsatorna.

A tájékoztatás szerint az iráni diplomáciai képviselet közelében olyan villák találhatók, amelyekben a Damaszkusszal szövetséges iráni vezetés elithadseregének, a Forradalmi Gárdájának több katonai tanácsadója tartózkodik rendszeresen. Az al-Hadasz arról számolt be, hogy egy izraeli gépről elindított rakéta egy olyan villába csapódott be, amelyben líbiai és palesztin szervezetek képviselőivel szoktak találkozókat tartani iráni tisztségviselők.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés