Hirdetés

Pánikol a Google, és erre minden oka meg is van

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Amennyiben a Samsung véghez viszi a tervét, a Google nagy bajban lesz.

A hírek szerint a Samsung vezetőinél felmerült, hogy lecserélik az alapértelmezett keresőjüket, ami jelenleg a Google. Ez azonban az amerikai techóriás számára hatalmas bevétel-kiesést és presztízsveszteséget jelentene.

A Google központjában, Mountain View-ban márciusban derült ki, hogy a koreaiak lecserélnék Microsoft keresőjére, a Bingre. A Google a piac több mint kilencven százalékát birtokolja, a Bing pedig hármat sem, ám az utóbbi hónapokban mégis versenyhelyzetbe került a mesterséges intelligencia-alapú megoldások beépítésével - adta hírül az ATV.

A kereső cseréje azért lehet aggasztó a Google számára, mert az emberek általában nem szeretik piszkálni a telefonjaik alap beállításait. Ezért többen is azt feltételezik, hogy ha a Bing lesz az alap kereső, az emberek nagy része annál is fog maradni.

Azonban ezt az állítást többen is megcáfolták, ugyanis azt állítják, a Google azért annyira népszerű, mert valóban jó és nem azért, mert alapként van beállítva.

A Google állítólag évi hárommilliárd dollárt fizet a Samsungnak, húszmilliárdot az Apple-nek, hogy a Galaxy készülékeken és az iPhone-okon az ő keresőjük legyen alapból beállítva. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés