Hirdetés

Ezekről a sokkoló Golden Globe-os pillanatokról beszél ma az egész internet

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A vasárnapi Golden Globe-díjátadón volt minden - laposra sikerült viccek, nyilvános szeretetnyilvánítások és rengeteg Taylor Swift.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, helyi idő szerint vasárnap este átadták a Golden Globe-díjakat, immár 81. alkalommal a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben. Az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film, a Szegény párák pedig a legjobb vígjáték vagy musical film díját. Az est házigazdája Jo Koy humorista volt.

A díjátadót azután rendezték meg, hogy tavaly hónapokon keresztül sztrájkoltak a forgatókönyvírók és a sztárok is. Ráadásul tavaly teljes egészében elmaradt a gála, miután a Hollywood Foreign Press Association botrányt botrányra halmozott. Most azonban újult erővel tért vissza sokak kedvenc gálája, amit az Oscar előszobájának is szokás nevezni. A BBC összegyűjtötte az est legemlékezetesebb pillanatait.

1, Senki sem volt elragadtatva a házigazdától

Hivatkozás másolása

Jo Koy komikus először vezette a Golden Globe díjátadót és a kritikusok szerint elég nehezen indította be a monológját. Ráadásul maga Koy is elismerte a színpadon állva, hogy néhány vicce egyáltalán nem jött be, egy ponton azt mondta a közönségnek, hogy "Tíz napja kaptam meg ezt a felkérést, tökéletes monológot akarnak?!".

Íme egy válogatás az egysorosaiból:

  • "Amikor a Golden Globes-tól felhívtak és megkérdezték, hogy akarok-e a gála házigazdája lenni, azonnal lecsaptam a lehetőségre. Aztán megkérdezték, hogy láttam-e a filmeket és a tévéműsorokat, amire igennel válaszoltam... Hazudtam".
  • "Abban a pillanatban, hogy aláírtam a szerződést, elkezdtem minden megnézni. Amíg a családom a pezsgőspoharakkal csörömpölt és az új évet köszöntötték, addig én az Oppenheimert néztem. Csak egy panaszom van: Kellett volna még egy óra". (A film három órás - szerk.)
  • "Az Oppenheimer egy olyan kérdésre adott választ, ami évek óta foglalkoztat. Igen, a tudósok is szexelnek, mindaddig, amíg úgy néznek ki, mint Cillian Murphy". (Az ír színész alakította Oppenheimert a filmben - szerk.)
  • "Az Utódlásnak 9 jelölése van - egy nagyszerű sorozat egy gazdag, fehér, diszfunkcionális családról szól, akik mind szerepet játszanak... Ó, nem, az A korona" (A sorozat, ami a brit királyi családról szól - szerk.)
  • "Fantasztikus volt Imelda Staunton alakítása A koronában. Olyannyira nagyszerű volt, hogy Harry herceg felhívta és pénzt követelt tőle". (A színésznő II. Erzsébet királynét alakította a sorozatban - szerk.)

Koy viccei az est folyamán számos különböző reakciót váltottak ki a sztárokból. A kamerák például gyakran mutatták Selena Gomezt, aki többször is a fejét a kezébe hajtotta, amikor a humorista viccelődött. A nézők pedig a közösségi oldalakon is kommentálták Koy monológját. Egy újságíró például egész egyszerűen csak azt írta a monológra reflektálva, hogy "Azt hittem, az írósztrájknak vége".

2, A forgatókönyvírók folyamatos támogatása

Hivatkozás másolása

Mint ismert, 2023-ban a hollywoodi forgatókönyvírók hónapokon keresztül sztrájkoltak a nagy stúdiók, köztük a Disney, a Netflix és a Paramount stúdiói előtt a fizetések és a munkakörülmények miatt. A legjobb forgatókönyvért járó díj átadásakor Daniel Kaluuya, Hailee Steinfeld és Shameik Moore kiálltak a forgatókönyvírók mellett, majd kifigurázták a stúdióvezetőket. A fiatal színésznő például azzal kezdte, hogy "idén mindannyiunkat emlékeztettek arra, hogy az írók mennyire fontos szerepet játszanak a kreatív folyamatokban".

Ezt követően Kaluuya kiemelte, "Hogy demonstráljuk az írók és az írás fontosságát, megkértük a producereket, hogy ezt a szegmenst ne az írók, hanem a stúdióvezetők írják". A trió ezután egy olyan jelenetet adott elő, amely azt sugallta, hogy a stúdióvezetők soha nem tudnák elvégezni a hivatásos forgatókönyvírók munkáját.

3, Taylor Swiftre figyelt mindenki

Hivatkozás másolása

Taylor Swift nem volt túlságosan elragatatva, amikor Jo Koy műsorvezető megragadta az alkalmat, hogy viccet csináljon a popsztár és az amerikaifutballista Travis Kelce kapcsolatából. A díjátadó idén éppen Kelce meccse után következett. Majd Koy feltett egy kérdést a közönségnek:

Tudjátok, mi a nagy különbség a Golden Globe és az NFL között? A Golden Globe-on kevesebb kamerafelvételt mutatunk Taylor Swiftről.

Ekkor a kamera Swiftre pásztázott, aki hosszan kortyolt egyet a poharából, miközben alig lehetett valami reakciót látni az arcán. A BBC felidézte, hogy Taylor és Travis kapcsolatának kezdete óta az énekesnőt gyakran lehet látni a Kansas City Chiefs meccsein szurkolni. Sőt, már a sportoló is elkísérte Taylort az egyik koncertjére, méghozzá Argentínába.

4, Senki ne szórakozzon Michelle Yeoh-val

Hivatkozás másolása

Az atlétikai képességeiről, a vegyes harcművészetekről és a kaszkadőri munkájáról ismert Michelle Yeoh az a színésznő, akinek nem akar senki keresztbe tenni. A színésznő tavaly a "Legjobb musival- vagy vígjátékszínésznőnek" járó Golden Globe-ot vihette haza a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben nyújtott alakításáért. Azonban a beszéde közben a zongorista elkezdett játszani, finoman figyelmeztetve ezzel a sztárt, hogy ideje befejezni a köszönőbeszédét. Ekkor Michelle azt mondta, hogy "Fogd be, kérlek. Meg tudlak verni, és ez komoly!".

Az idei díjátadón Yeon visszautalt a tavalyi beszólására és megjegyezte, "nagyon laza volt". Majd hozzátette, "Tudom, hogy tavaly megfenyegettem, hogy megverem [a zongoristát], ha megpróbálnak elhallgattatni [a köszönőbeszédem] közben. Bár idén nem teszek semmit, ha ez megtörténik [velem], de szétrúgom a hátsódat, ha lekevered a következő nyertest" - mondta a sztár.

5, "Köszönöm, hogy válaszoltatok az őrült e-mailjeimre"

Hivatkozás másolása

Ayo Edebiri és Jeremy Allen White egyaránt Golden Globe-ot nyert A medve című sorozatban nyújtott alakításáért. Edebiri, aki a sorozatban Sydney-t alakítja a beszédét felkészületlenül mondta el, ennek ellenre mindenkinek köszönetet mondott, aki valaha is a segítségére volt. "Azok az emberek akik válaszoltak az e-mailjeimre - ti mindannyian királyak vagytok. Köszönöm, hogy válaszoltatok az őrölt e-mailjeimre".

6, Jennifer Lawrence poénkodása

Hivatkozás másolása

A színésznő igazi Jennifer Lawrence-módra viselkedett a bálteremben, amikor az est egyik legviccesebb és legfelejthetetlenebb gegjével ajándékozta meg a nézőket. Jennifer Lawrence tréfásan "megfenyegette" Golden Globe szervezőit, hogy hazamegy, ha nem ő nyer a "Legjobb vígjáték- vagy musicalszínésznő" kategóriában "Barátnőt felveszünk" vígjátékban nyújtott alakításáért.

Az Oscar-díjas színésznő a díj kihirdetésekor a kamerába nézett és azt mondta,

Ha nem nyerek, elmegyek.

Végül a barátnője, Emma Stone nyerte meg a díjat, ám ennek ellenére az eseményen senki sem tűnt olyan boldognak, mint Lawrence, amikor meghallotta a Szegény Párák című film színésznőjének a nevét. Jennifer felállva éljenzett, amikor bejelentették a győztest.

7, Timothée Chalamet és Kylie Jenner románca

Hivatkozás másolása

Timothée Chalamet is a jelöltek között volt idén, méghozzá a Wonka címszereplőjeként nyújtott alakításáért. A ceremónián pedig barátnőjével, Kylie Jennerrel vett részt. A pár lassan egy éve randizik egymással, és bár a vörös szőnyegen nem együtt vonultak végig, bent már egymás mellett ültek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés