Hirdetés

Átadták a Golden Globe-díjakat: az Oppenheimer lett a legjobb drámai film

Nap Híre portré Nap Híre

Az Oppenheimer nyerte a legjobb drámai film, a Szegény párák pedig a legjobb vígjáték vagy musical film díját a 81. Golden Globe díjátadó gálán, amelyet helyi idő szerint vasárnap este rendeztek meg a Los Angeles-i Beverly Hilton Hotelben.

A televíziós mezőnyben az Utódlás lett a legjobb drámai sorozat, A mackó pedig a legjobb vígjáték sorozat díját szerezte meg. A legjobb korlátozott epizódszámú tévésorozat elismerését a Balhé című szériának ítélték oda - írja az MTI.

A Golden Globe idén először átadott, mozis kasszasikereket elismerő trófeáját a Warner Bros. Barbie című produkciója kapta, amelynek globális bevétele meghaladta az 1,4 milliárd dollárt (484 milliárd forintot).

2023-ban a popkultúra szempontjából meghatározó volt a Barbie és az Oppenheimer, ugyanis ezeket a filmeket várták a legjobban a nézők. A két alkotás ráadásul ugyanazon a nyári hétvégén került bemutatásra, ám ahelyett, hogy a filmek versenyre keltek volna egymással, a nézők egyfajta kampányt hoztak létre, hogy ugyanazon a napon, disszonáns duplafilmként láthassák őket. A jelenséget "Barbenheimer"-nek nevezték el. A "Barbenheimer" mozgalom a szenzációt és a marketingköltségvetést félretéve mindkét filmet a csúcsra juttatta.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés