Hirdetés

"Barbenheimer" és Trump: 2023 pillanatai, amelyeket sosem felejt majd a popkultúra

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Alig pár óra maradt már csak 2023-ból, ezért most megmutatjuk, melyek voltak azok a történések, amelyek meghatározták a popkultúrát.

Itt az év vége, ilyenkor számot lehet vetni, visszatekinteni, hogy mit adott számunkra 2023. Megírtuk, ki volt idén a világ legjobb futballistája, de beszámoltunk arról is, melyek voltak az év legrosszabb dalai, illetve kik érdemelték ki a legbotrányosabb turista címet. 

Most a CNN összeszedte azokat az eseményeket, amelyek meghatározóak voltak a popkultúra szempontjából, ebből szemezgetünk.

A Barbie és az Oppenheimer, 2023 két legjobban várt filmje ugyanazon a nyári hétvégén került bemutatásra. Ám ahelyett, hogy a páros versenyre kelt volna egymással, a filmnézők egyfajta kampányt hoztak létre, hogy ugyanazon a napon, disszonáns duplafilmként láthassák őket. A jelenséget "Barbenheimer"-nek nevezték el. A "Barbenheimer" mozgalom a szenzációt és a marketingköltségvetést félretéve mindkét filmet a csúcsra juttatta.

Ez volt a hírességek memoárjainak éve - Britney Spears "The Woman in Me" című könyvét úgy hirdették meg, mint a popbálvány első beszámolóját arról a 13 évről, míg apja gyámsága alatt állt, míg Harry herceg "Spare" című könyve újra alaposan felkavarta az állóvizet a brit királyi család körül. Barbra Streisandnak közel ezer oldalra volt szüksége ahhoz, hogy elmesélje figyelemre méltó életét, és még a 33 éves Julia Foxnak is volt egy hihetetlen történetekkel teli könyve. 

Kitört a Pedro Pascal-láz

Hivatkozás másolása

Mr. "Mandalorian" idén új rajongókat szerzett Joel szerepében a "The Last of Us"-ban, az HBO azonos című videojátékának elismert adaptációjában. Pascal Joelje egy megrögzött, hidegvérű gombazombi-gyilkos, akinek szíve lassan felolvad, miközben egy szóvicceket kedvelő tinédzserrel járja a poszt-apokaliptikus Egyesült Államokat. Ez a szerep Emmy-jelölést és megannyi TikTok-rajongót hozott neki. 

Turnékirálynők

Hivatkozás másolása

Taylor Swift "Eras" turnéja és Beyoncé "Renaissance" turnéja voltak azok az események, amelyek körül a nyár forgott. A turnék rekordokat döntögető óriássikerekké váltak, több milliárd dolláros bevételt hoztak a Live Nationnek, világszerte stadionokat töltöttek meg, és rendkívül sikeres koncertfilmeket eredményeztek, amelyek szintén hatalmas pénzeket hoztak. 

Az év egyik legismertebb fotója alighanem Donald Trump volt amerikai elnök rabosítási arcképe volt. Trump szemei szigorúan a kamerára szegeződtek: ő volt a P01135809-es számú elítélt. Kevés alkalommal váltott ki egy rendőrségi fotó annyi vitát és elemzést, mint ez, amely azután készült, hogy Trump ellen vádat emeltek, mert megpróbálta befolyásolni a 2020-as választásokat Georgia államban. Trump valószínűleg sok minden miatt fog bevonulni a történelembe, és az, hogy ő az egyetlen elnök, akinek van egy rendőrségi fotója, ezek közé tartozik.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés