Hirdetés

A Google teljesen leállítja a Gmailt: kitört a pánik az interneten egy álhír miatt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Nagyon durva álhír kezdett el terjedni az interneten, amely hatalmas pánikot váltott ki a felhasználók körében. 

Egy, állítólag a Google által csütörtökön kiadott közlemény azt állította, hogy a keresőóiráis bezárja a mindenütt jelenlévő Gmail szolgáltatását. "A Google leállítja a Gmailt" - fogalmaz a közlemény, amelyet állítólag 1,8 milliárd felhasználónak címeztek, és az X-en tették közzé. "Miután éveken át világszerte milliókat kötött össze, lehetővé tette a zökkenőmentes kommunikációt, és számtalan kapcsolatot ápolt, a Gmail útja véget ér" - közölték. A közleményben még egy dátumot is megadtak, miszerint 2024. augusztus 1-jéig van ideje mindenkinek arra, hogy letöltse az összes e-mailt, ha nem akarják, hogy elvesszenek. "Ezt követően a Gmail-fiókok elérhetetlenné válnak" - írják. 

A vállalat logóját tartalmazó nyilatkozatot néhány órával azután küldték el, hogy a Google bejelentette, hogy szünetelteti a Gemini nevű szövegből képet készítő mesterséges intelligencia eszközének kiadását, miután nagy felháborodást keltett, hogy a szoftver tényszerűen ad ki történelmileg pontatlan képeket - írja a New York Post.

Az álhír brutál gyorsan terjedt az X-en, bár a felhasználók gyorsan rájöttek, hogy ez csak álhír. Az üzenetet valószínűleg a hírhedt "bajkeverő" Chris Bakke hozhatta létre. Az önjelölt tech-vállalkozó ugyanis az X-en azt állította, hogy ő a Google termékfejlesztésért felelős alelnöke, és a minap megkérték, hogy rúgja ki az egész Gemini csapatot, azonban félreértette az üzenetet és véletlenül a Gmail csapatot rúgta ki. 

A Google az X-en közzétett bejegyzésben azonban cáfolta az álhírt.

A Gmail egyébként a világ legnépszerűbb e-mail platformja: Az 1,8 milliárd fős felhasználói bázis a világ népességének egyötödét teszi ki. A kritikusok azonban azt állítják, hogy a vállalat megsérti a felhasználók magánéletét azzal, hogy üzeneteiket átvizsgálja azért, hogy személyre szabott hirdetésekkel célozhassa meg őket. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés