Hirdetés

Nagy a baj, rengeteg Gmail felhasználó veszélyben van

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Újabb csalás terjed, ami nagy károkat okozhat.

Újabb csalás bukkant fel a láthatáron, ismét a felhasználók személyes adataira vadásznak. Most a Gmail, azaz a legnépszerűbb levelegőrendszer felhasználói vannak veszélyben, ugyanis különféle módszerekkel próbálják rávenni az embereket, hogy minél több adatot adjanak ki magukról.

A legújabb trükk, hogy a Gmail-en keresztül szerencsejáték formájában próbálnak a csalók lecsapni a gyanútlan áldozatokra. Az üzenet azonban könnyen felismerhető, a Google a feladó, az első két sor pedig egy gratuláló üzenet, mégpedig a következő:

Gratulálunk! Ön a szerencsés Google-felhasználó! Minden 10 milliomodik keresést elérik világszerte, szerencsés felhasználót hirdetünk, aki köszönő ajándékot küld. Te vagy a szerencsés felhasználó!

A Google azonban nemrég figyelmeztette a felhasználókat, hogy semmilyen linkre ne kattintsanak, ugyanis nem ők küldték a levelet és nem létezik semmilyen nyereményjáték, töröljék az e-mailt - írja a Promotions.

A kérdéses levélben egyébként egy link található, amire ha rákattintunk, akkor átnavigál egy másik oldalra, ahol már a személyes adatainkat kell megadni a nyeremény átvételéhez. A Google kiemelte azt is, ha valaki ilyen levelet kap, akkor azonnal jelentse, ezzel segíthetünk kiszűrni a további próbálkozásokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés