Hirdetés

Összerúgta a port Vágó István és Gálvölgyi János? Hihetetlen titokra derült fény

Nap Híre portré Nap Híre

Gálvölgyi egyszer kifigurázta a legendás kvízmestert, aki, mint kiderült, könnyen meg tudott sértődni.

Gálvölgyi János paródiái közül a Vágó Istvánról készült Van benne valami jelenete a mai napig az egyik legnépszerűbb. A két legenda neve 1988-tól szinte összeforrt, köszönhetően a színész show-jának. Évtizedekig úgy tűnt, a népszerű kvízmesternek semmi problémája nem volt azzal, hogy Gálvölgyi kifigurázta, ám úgy tűnik, Vágó kedves mosolya nem mindig adta vissza azt, amit a műsorvezető valóban gondolt. 

A műsorai állandó rendezője, Kerényi Péter által írt, a napokban megjelent Vissza-Vágó című könyvből az is kiderül, a kvízmester könnyen megsértődött és nagyon tudott haragot tartani - írja a Blikk

„Volt benne valami… például egyéniség, alapműveltség, szkepticizmus, racionális gondolkodás, angol-német-francia-spanyol nyelvtudás, folyamatban lévő ismerkedés a kínai-japán nyelvekkel, basszusgitározás a Favágók együttesben, hiúság, politikai érdeklődés, majd bátor szerepvállalás (DK), sértődékenység, »kvízprofesszorkodás«, és még sok-sok minden” 

– kezdte a könyvben Gálvölgyi János a visszaemlékezést a több mint egy éve elhunyt Vágó Istvánra, akiről egy meglepő személyes emléket is elmesélt. A kívülállók számára úgy tűnhetett, hogy teljesen normális a kapcsolatuk, Gálvölgyi és Vágó jóban vannak, valójában sokáig nem volt felhőtlen a viszonyuk. Sőt a színész szerint Vágó István nem szerette a legendás paródiát.

„Az egyik legsikeresebb paródiám, őróla. Ami – bizonytalanul mondom – nem biztos, hogy tetszett neki. Vagy amikor a Heti hetes című műsorban úgy megsértődött ránk Bajor Imivel – ma sem tudom, miért –, hogy egy időre még a telefonszámunkat is törölte” 

– mesélte el a meglepő történetet, amelyet évekkel később egy televíziós szakember meglehetősen sajátos módon próbált rendezni a felek között.

„Majd egy idő múlva, amikor egy reggeli tévéműsorban mindketten vendégek voltunk, szereplésünk előtt a főszerkesztő ránk zárta az ajtót, hogy addig nem enged ki minket, amíg ki nem békülünk. Ültünk, néztük egymást, majd hosszú idő múlva Pista kibökte, hogy körülbelül huszonöt évvel korábban a tévé (MTV) balatonszéplaki üdülőjében állítólag valami rosszat mondtam róla, amit egy ott ténykedő pincér úgy egy hónappal később »megírt neki«. Nem hittem a fülemnek! Ez is ő volt: vélt sebek hordozása évtizedeken át” – emlékezett vissza Gálvölgyi, aki szerint ez is jellemző volt Vágó Istvánra.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés