Hirdetés

Rendkívüli! Hivatalos: ezért szűnt meg a nyomozás Gálvölgyi mentős ügyében

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A Naphire.hu június közepén tudta meg, a rendőrség lezárhatta a Gálvölgyi János ügyében indított nyomozást. Most hivatalos forrásból tudtuk meg az okát.

Mint ahogyan azt a Naphire.hu is megírta korábban: május elején az otthonában lett rosszul Gálvölgyi János, a mentőt azonban hiába várták a rokonai. A színészt így két lánya autóval vitte kórházba. A mentőszolgálat vizsgálatot indított, ami alapján négy hívásirányító is hibázhatott, és a rendőrség is nyomozást indított “foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen”. A színész két lányát is kihallgatták az ügyben, majd lapunk megkeresésére június közepén közölték: “a BRFK ügydöntő határozatot hozott, amelynek tartalmát annak kézhezvételéig nem kommunikáljuk.”

“Egyértelműen megszüntetik az eljárást” - kommentálta akkor megkeresésünkre határozottan Dr. Magyar György. Úgy tűnik, az ügyvédnek igaza lett. Sőt, most az is kiderült, milyen indokkal szűnt meg a nyomozás. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete a Naphire.hu ezzel kapcsolatos kérdésére az alábbiakat közölte:

“Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folytatott eljárást, ismeretlen tettessel szemben. Mivel a cselekmény nem bűncselekmény, ezért a nyomozást a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 398.§ (1) bekezdés a) pontja alapján 2023. június 15-én megszüntették”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés