Hirdetés

Rendkívüli! Döntött a rendőrség Gálvölgyi-ügyben – megszűnhet az eljárás?

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Ügydöntő határozatot hozott a rendőrség abban az ügyben, amely azért indult, mert hiába vártak mentőt az életveszélyben lévő Gálvölgyi Jánoshoz rokonai. Az általunk megkeresett ügyvéd szerint a rendőrség közlése arra utal, hogy megszüntethetik az eljárást. 

Alig több mint egy hónapja, az otthonában lett rosszul Gálvölgyi János, a mentőt azonban hiába várták a rokonai. A színészt így két lánya autóval vitte kórházba. Az esetnek hatalmas sajtóvisszhangja lett, a mentőszolgálatnál pedig vizsgálat indult. Sajtóhírek alapján négy hívásirányító is hibázhatott. A rendőrség hivatalból indított eljárást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, legutóbbi megkeresésünkkor azt is közölték, gyanúsítotti kihallgatás nem történt. Most ismét ezért kerestük meg a hatóságokat, ám meglepő választ kaptunk.

“Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a BRFK ügydöntő határozatot hozott, amelynek tartalmát annak kézhezvételéig nem kommunikáljuk” - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete a Naphire.hu-val. A rendőrség tehát döntött, kérdés, hogy mi a döntés tartalma. Erről egy, az ügyben független ügyvédet keresett meg a Naphire.hu.

“A közlés egyértelműen arra utal, hogy megszüntetik az eljárást” - mondta határozottan Dr. Magyar György, majd hozzátette: “Akinek ez nem tetszik, sértett, vagy rokon, vagy feljelentő, vagy Gálvölgyi maga, mindegy, kicsoda - megpanaszolhatja. És akkor az ügyészség majd elbírálja, hogy ez helyes volt, vagy elrendeli a nyomozást. De biztos vagyok benne, hogy megszüntető határozatról van szó” - tette hozzá az ügyvéd.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés