Hirdetés

Vizsgálat jön a mentőknél Gálvölgyi János esete miatt

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője tisztázta a helyzetet.

Szerdán kora délután érkeztek az első hírek arról, hogy kórházba kellett vinni a legendás művészt, Gálvölgyi Jánost. Úgy tudni, a színész annyira súlyos állapotban van, hogy az intenzív osztályon ápolják. A Naphire.hu korábban arról is beszámolt, hogy Gálvölgyi hiába várta a mentő érkezését, az nem indult el érte, végül a lányai rohantak vele a legközelebbi kórházhoz. 

Az Országos Mentőszolgálat közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, most pedig Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője a Rádió 1 műsorában tisztázta a helyzetet - írja a Blikk

"Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, őt a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek. P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba" - mondta a szóvivő, hozzátéve: őszintén sajnálják, ami történt, hisz nagyon szeretik a művész urat személy szerint is, valamint együttéreznek a családdal is, és szorítanak a felépüléséért.

Győrfi Pál közölte azt is, hogy az ügyben már elindult a vizsgálat: fontos, hogy mi hangzott el a hívásban, milyen tüneteket mondott el a család és az, hogy a mentésirányító döntése megalapozott volt-e vagy életveszélynek kellett volna minősítenie.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés