Hirdetés

Frizura-cenzúra: fehér zenész raszta hajjal nem muzsikálhat

 portré

Egy fiatal zenész nem léphet fel a pénteki Fridays for Future demonstráción a németországi Hannoverben. A 28 éves Ronja Maltzahn raszta frizurája szálka lett a klímavédelmi mozgalom szemében: "Fekete ellenállási szimbólumoknak" nincs helye "fehér fejeken".

A zenészt minden további nélkül kiebrudalták. A Fridays for Future, hogy mentse a menthetőt, tett a zenészlánynak egy - hajmeresztő - ajánlatot.

Maltzahn az Instagramon keresztül tette közzé milyen bizarr helyzetbe került. A klímavédők szerint a „fehéreknél a raszta” „a kulturális kisajátítás egy formája, hiszen az a fekete emberek identitásához kötődik, a rabszolgaság idején az elnyomás jeleként használták." Maltzahn ledöbbent, a 28 éves lány a bild.de-nek azt mondta, hogy „sokkolta a hír”. Különösen az az indoklás, miszerint: 

A klímavédők egyébként lehetőséget adtak Maltzahnnak, hogy mégis részt vehessen a koncerten – ehhez azonban ollót kellene ragadnia. "Ha úgy döntesz, hogy péntekig levágod a raszta tincsedet, természetesen örömmel üdvözlünk és hagjunk játszani" - üzenték neki.

(Nyitókép: ronjamaltzahn/Instagram)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés