Hirdetés

Friderikusz Sándor: Rónai Egon az egyik legkiválóbb közéleti riporter

Nap Híre portré Nap Híre

Nézői kérdésekre válaszolt a magyar televíziózás legendája. Több ízben szóba került Magyar Péter is.

Friderikusz Sándor legutóbbi podcastjában nézői kérdésre válaszolva azt mondta, szerinte Rónai Egon az egyik legkiválóbb közéleti riporter – írja a Média1v. A szakportál felhívja a figyelmet arra is, hogy Friderikusz Rónai Egont méltató szavai azért is érdekesek, hiszen Magyar Péter Rónai Egonnal is csúnyán összeveszett, amikor a műsorvezető az Egyenes beszéd június 10-i adásának elején megkérdezte tőle, miért állította azt, hogy nem hívják be az ATV-be, amikor 18 meghívást kapott, és ebből 7 alkalommal igent mondott a felkérésre, majd a politikus egy rövid diskurzus után elhagyta a tévéstúdiót az élő adás közepette, majd nem sokkal később a televízió egyes munkatársainak felekezeti adatait publikálta az interneten. 

A Média1 emlékeztet rá: Magyar az elmúlt időszakban több médiummal és újságíróval is látványosan összeveszett és már azt is bejelentette, hogy saját médiahátteret szeretne, amin közvetlenül, a független médiát is megkerülve kommunikálhat a választópolgárokkal. Magyar többször is propagandistának nevezte Dezső Andrást, amikor a HVG munkatársaként kérdéseket tett fel neki egy rendőrségi jelentés tartalmával kapcsolatban. (Magyar később azt mondta, megbánta, hogy így fogalmazott Dezsővel kapcsolatban.)

A Média1 beszámol arról is: egy nézői kérdésre a műsorvezető azt felelte (a Friderikusz Podcast 1 óra 7. percénél hangzott el ez), hogy pár hónapja, Magyar Péter a közéletben történő felbukkanásakor kacérkodott a gondolattal, volt ambíciója, hogy készít egy beszélgetést vele, de azután látta, hogy az idő múlásával Magyar egyre ingerültebb a neki nem tetsző kérdéseket feltevő emberekkel. Így aztán végül Friderikusznak gyakorlatilag elment a kedve egyelőre, hogy leüljön Magyar Péterrel személyesen. Végül – írja a Média1 – Friderikusz megjegyezte, ha később azt látja, hogy Magyar Péterrel mégis lehet rendesen párbeszédet folytatni és hajlandó a politikus tisztelettel viszonyulni a kérdezőihez, akkor nem lenne ellenére a találkozás, de a minimum kiindulópont, hogy a felek kölcsönösen adják meg a tisztelet egymásnak.

Szintén a Média1 számolt be arról, hogy Friderikusz Sándor podcastjában bejelentette: csatlakozik Bartus László újságíró kezdeményezéséhez és nem támogatja tovább a 444.hu működését. A tévés legenda nézői kérdésre válaszolva elmondta, milyen lapokból szokott tájékozódni, majd elárulta, hogy mostanáig a 444 támogatója volt, de egyetértve Bartussal, lemondja az előfizetését.

Korábban Bartus László, a baloldali, de egyébként erősen DK-kritikus Amerikai Népszava főszerkesztője meghirdette, hogy minél többen mondják le a 444.hu előfizetéseiket, mivel a lap olyan alpári szavakat használt Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnökre, melyek szerinte elfogadhatatlanok egy újságtól, kocsmai stílusúak. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés