Hirdetés

"Üvölteni fog az érzelmektől" - A Ferrari elektromos autója más lesz, mint a többi

Garai Kitti portré Garai Kitti

A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna kijelentette, hogy az autógyártó jövőbeli elektromos autója nem lesz olyan csendes, mint a többi elektromos autó az utakon. Vigna úgy fogalmazott: az autók "üvölteni fognak az érzelmektől."

"Az elektromos autók nem csendesek. Ha valaki ismeri a technológiát, tudja, hogy sok mindent meg lehet csinálni az elektromos autókkal is" - fogalmazott Vigna a CNBC Squawk Box című műsorában kedden. Bár az elektromos autók, köztük a Teslák arról híresek, hogy hangtalanul suhannak az utakon, a Ferrari-főnök elmondta, hogy a cége egy olyan elektromos autó prototípusán dolgozik, amely "messze nem lesz csendes" - írja a Business Insider.

Közölte azt is, hogy az olasz cég elektromos autója ugyanazt az "egyedi" élményt fogja megőrizni, mint a többi járműve, amelyek motorjaik zúgásáról ismertek. Arra a kérdésre, hogy a Ferrari ugyanazoknak a fogyasztóknak fogja-e fogalmazni az elektromos autóját, mint a Tesla, Vigna azt válaszolta, hogy másképp tenne. 

Amikor olyan luxusautókról beszélünk, mint a mi autóink, akkor érzelmekről beszélünk, amelyet képesek vagyunk átadni az ügyfeleknek. Tehát nem funkcionális autókról beszélünk, mint más elektromos autók, amelyeket az utakon lehet láni 

- fogalmazott a Ferrari vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a cég azt tervezi, hogy 2025 végére megkezdi az első teljesen elektromos járművének a szállítását. 

A portál megjegyezte azt is, hogy nem a Ferrari az első autógyártó, aki megpróbál némi motorzajt adni az elektromos autójának. A Hyundai és a Dodge is mutatott már be olyan modelleket, amelyekben lehetőség van hamis motorhangok beiktatására. "Az autógyártók reagálnak egyes rajongók azon aggodalmaira, hogy az elektromos autóknak nincs lelke" - mondta korábban Ed Kim, az AutoPacific, egy autóipari kutatási és tanácsadó cég elnöke és vezető elemzője. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés