Hirdetés

Felháborító botrány a kórházban, meghaltak a betegek, mert az ápolónő lopta a gyógyszereket

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy oregoni kórházban akár 10 beteg is meghalhatott, miután egy nővér állítólag csapvízre cserélte az infúzióban lévő fentanilt. Az ügyben gyógyszerlopás miatt indítottak nyomozást.

A medfordi Asante Rogue Regionális Orvosi Központ tisztviselői azt közölték, hogy a múlt hónap elején riasztották a rendőrséget, mert gyanús lett nekik, hogy egy korábbi alkalmazottjuk gyógyszert lophatott. A kórház egyes forrásai azt mondták, hogy kilenc ember halt meg a fertőzésekben, míg más források összesen 10 halálesetet említettek - írja a New York Post.

Többen is azt álllították, hogy az ápolónő nem steril csapvízzel injekciózta be a betegeket, hogy a fentanilt lenyúlhassa. Az állítólagos bűncselekmény már legalább 2022 ősze óta folyhatott. 

Két beteg - a 36 éves Samuel Allison, aki 2022 novemberében halt meg, és a 74 éves Barry Samsten, aki júliusban - családja azt mondta, hogy a kórházi tisztviselők arról értesítették őket, hogy a haláleseteket olyan fertőzések okozták, amelyek abból adódtak, hogy a fájdalomcsillapítót csapvízre cserélték ki. 

"Aggodalomra adott okot, hogy ez a magatartás hogyan hatott a betegek ellátására, bár a hatás mértékét még meg kell határozni" - mondta Geoff Kirkpatrick medfordi rendőr hadnagy közleményében. Kirkpatrick ugyanakkor azt nem erősítette meg, hogy a halálesetek a gyógyszerlopás következményei voltak-e, csupán annyit közölt, hogy még vizsgálják az ügyet. 

 

A hadnagy tájékoztatott arról is, hogy már értesítették az érintett betegeket. 

"Megrendülten értesültünk erről az ügyről" - áll a kórház közleményében, hozzátették: "Jelentettük a bűnüldöző hatóságoknak, és szorosan együttműködünk velük".

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az ügyben történt-e letartóztatás.

Mint azt a naphire.hu is megírta, gusztustalan bűncselekmény történhetett egy németországi kórházban, ahol a halott csecsemő testét ütötte a kórházi dolgozó.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés