Hirdetés

Sokkoló látvány fogadta a strandolókat, halott fehér cápát vetett partra a víz

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A massachusettsi rendőrségnek vontatót kellett hívnia, hogy eltávolítson egy óriási fehér cápát, miután az holtan sodródott partra Cape Codban.

A helyi hatóságok szerint egyelőre nem világos, hogyan pusztult el a 3,6 méteres cápa, de sikerült azonosítaniuk az állatot.

A Koala névre keresztelt cápa ivarérett hím volt, és a tisztviselők először 2022-ben azonosították - közölte az Atlantic White Shark Conservancy.

Az orleans-i rendőrkapitányság úgy jellemezte az esetet, hogy "nem tartozik a tipikus hívásaink közé” - adta hírül a BBC.

Egy rendőrautó követte a vontatót, amint az elszállította a cápát a partról.

"Igazából soha nem lehet tudni, hogy milyen hívásra válaszolunk majd egy adott műszakban” - írta a rendőrkapitányság egy Facebook-bejegyzésben.

Az eltávolításról készült képek azóta terjedtek el az interneten.

"Nincs nyilvánvaló jele annak, hogy Koala hogyan vagy miért pusztult el”

- írta közleményében az Atlantic White Shark Conservancy. "További vizsgálatokat kell végezni a halál okának megállapításához”.

A tisztviselők nekropsziát rendeltek el. Az állat boncolására már sort is kerítettek, és szövetmintákat vettek elemzésre.

"Nem voltak rajta harapásnyomok vagy bármi más” - mondta Dennis Reed, a Nauset Recovery Inc. működtetője a Cape Cod Timesnak a cápa testének állapotáról.

"Úgy tűnt, hogy nagy belső vérzése volt, mert sok vér volt a szája körül” - tette hozzá Reed a massachusettsi lapnak.

A fehér cápák nem ritkák Massachusetts partjainál. Az Atlantic White Shark Conservancy szerint 2015 és 2018 között becslések szerint 800 nagy fehér cápa volt a Massachusetts környéki vizekben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés