Hirdetés

(18+) Sokkoló felfedezés: a tengerparton találták meg a cápatámadást szenvedett szörfös lábát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy cápatámadás áldozatául esett szörfös levágott lábát egy ausztrál tengerparton sodorta partra a víz, és az orvosok most azon dolgoznak, hogy kiderítsék, vissza tudják-e neki varrni a letépett végtagot.

A 23 éves Kai McKenzie kedden az új-dél-walesi Port Macquarie közelében szörfözött, amikor egy 3 méteres nagy fehér cápa megharapta.

Sikerült elkapnia egy hullámot és a partra jutnia, ahol egy szolgálaton kívüli rendőr egy rögtönzött érszorítóval elállította a lábát, így nem vérzett el - adta hírül a BBC.

A lábát nem sokkal később a partra sodorta a víz, és a helyiek jégre tették, majd kórházba szállították, ahol egy orvosi csapat most vizsgálja a műtéti lehetőségeket.

McKenzie - aki szponzorált szörfös - továbbra is súlyos, de stabil állapotban van a mentőszolgálat szerint, amely megköszönte a szolgálaton kívüli rendőrnek, hogy gyorsan reagált az esetre.

"A kutyája pórázát használta érszorítóként... és lényegében megmentette az életét, amíg a mentősök odaértek" - mondta Kirran Mowbray, az NSW Ambulance munkatársa.

McKenzie-t a támadás után "nyugodt" volt és "beszélni is tudott". "Ő egy igazán bátor fiatalember" - tette hozzá.

McKenzie urat röviddel az incidens után egy helyi kórházba szállították, majd a mintegy 200 kilométerre lévő Newcastle-i John Hunter Kórházba - amely egy nagy traumaközpont - vitték egy mentőhelikopter segítségével. A levágott lába is megjárta ugyanezt a hosszú utat.

A lelkes szörfös csak nemrég tért vissza a vízre, miután a helyi média beszámolói szerint jelentős nyaksérülést szenvedett, ami miatt kénytelen volt egy ideig távol maradni a sporttól.

McKenzie családjának megsegítésére egy GoFundMe oldal jött létre, amely szerdáig több mint 75 000 ausztrál dollárt (17,9 millió forint) gyűjtöttek össze.

Bár Ausztráliában több cápatámadás történik, mint bármely más országban - kivéve az Egyesült Államokat -, a halálos kimenetelű támadások viszonylag ritkák.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés