Hirdetés

Ezek az emberek irgalmatlan összeget költenek karácsonyi dekorációra

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Néhány amerikai mindent belead az ünnepi dekorációba, és több ezer dollárt fektet fényfüzérekbe, kijelzőkbe és egyebekbe - évente.

Kézzel faragott figurák, gigantikus LED-képernyők és villogó fények: ezek jellemzik Amerika extrém ünnepi díszítőinek otthonát. Bár a túlzásba vitt ünnepi dekoráció minden bizonnyal az Egyesült Államokon túl is elterjedt, de az amerikai háztulajdonosok hajlamosak még erre is rálicitálni, és olyan díszkivilágítást rittyenteni, aminek csodájára járnak az emberek. Ezeknek a dekorációknak a kialakítása néha évtizedekig tart, és a beruházások összege jócskán eléri a százezres nagyságrendet - írja a BBC

A portál megkérdezett pár, saját bevallása szerint fanatikus díszítőt, hogy mennyit költött eddig a dekorációra.

Mike Bagwell, 52 éves: 130 ezer dollár (kb. 46 millió forint)

Hivatkozás másolása

Ha valaki szeretné megnézni Mike Bagwell fényjátékát a Missouri állambeli Springfieldben, akkor a legjobb, ha teli tankkal érkezik. Karácsony közeledtével ugyanis a bámészkodók egy órát vagy még többet is várakozhatnak a sorban, hogy láthassák a házat.

Bagwell ingyenes dekorációs szolgáltatásokat is kínál azoknak a szomszédoknak, akik szeretnének hozzájárulni a háztömb ünnepi hangulatához: ő szállítja és szereli össze a fényjátékokat, majd leszereli őket.

Melissa Bessler, 39 éves: 51 ezer dollár (kb. 18 millió forint)

Hivatkozás másolása

Melissa Bessler egy hónapon keresztül díszíti az ünnepek előtt az Illinois állambeli Tinley Park-i házat, amelyet szüleivel és két gyermekével oszt meg. "Halloween másnapján kezdjük, és mindenki részt vesz a munkában" - mondja. Amikor a csapat elkészül, a dekoráció körülbelül 15 ezer égőből áll, de vannak itt a század közepén készült kültéri díszek, amelyek több száz forintot érnek a vintage piacokon. 

John Maynard, 65 éves: 10 ezer dollár (kb. 3,5 millió forint)

Hivatkozás másolása

A Maynard-féle fényjáték már hagyománnyá vált a Tennessee állambeli Chattanoogában található otthonban. "Körülbelül 150 különálló világító figuránk van" - mondja Maynard. Néhány extrém ünnepi díszítővel ellentétben Maynard kerüli a felfújható és egyéb feltűnő díszeket. Inkább a fényekre koncentrál, amelyek szerinte általában nem befolyásolják a villanyszámláját kezelhetetlen mértékben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés