Hirdetés

Ez a korosztály issza a legtöbb kávét

 portré

Hiába három a magyar igazság, naponta és átlag csak két kávét iszunk, derült ki egy átfogó felmérésből. Az egyiket otthon, a másikat a munkahelyen. Az otthon kávézók mintegy fele havonta 3000 forintot költ rá, 12 százalékuk azonban 5-10 ezer forintot.

A magyarországi Coca-Cola megbízásából készült felmérés 2500 fogyasztót kérdezett meg márciusban, s a válaszok alapján megállapította, hogy a rendszeres kávéfogyasztók 29 százaléka napi 1 kávét, mintegy 60 százalékuk pedig naponta 2-3 kávét iszik.A nőkhöz képest a férfiak kétszer annyian isznak naponta hármat, vagy annál is többet, a 18-24 évesek fele nem kévézik, és a 60 év felettieknek 19 százaléka sem él vele.

A legtöbb kávét a 40-49 éves korosztály fogyasztja: közülük minden második válaszadó naponta 2-3 csészényit, 14 százalékuk pedig háromnál is többet iszik meg.

A 18-24 éves korosztályban kevéssé jellemző a reggeli kávézás, 31 százalékuk inkább napközben, barátaival ül be egy kávézóba. Az összes válaszadóknak azonban csak a 11 százaléka jár presszóba.

A válaszadók 16 százaléka szívesen fizet magasabb árat a jobb minőségű kávéért: ők 1000 forintnál többet is hajlandóak fizetni egy csomag kiváló minőségért - írja az MTI.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés