Hirdetés

Durvul Észak-Korea, gigantikus rakétavetők bevetésével, nukleáris ellentámadást szimuláló gyakorlatot tartott

Nap Híre portré Nap Híre

Észak-Korea nukleáris ellentámadást szimuláló, taktikai hadgyakorlatot tartott "szupernagy" rakétavetők bevetésével - közölte kedden a hivatalos észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA.

A hétfői hadgyakorlatot az ország vezetője, Kim Dzsongün irányította. A gyakorlat célja a nukleáris robbanófejjel ellátott rakéták kilövésére alkalmas "szupernagy" rakétavetők tesztelése volt, amelyek fontos szerepet töltenek be az állam nukleáris haderejének megerősítésében az azonnali ellentámadásra kiterjedő képessége terén - közölte a KCNA, hozzátéve, hogy a gyakorlat egyértelmű figyelmeztetés az országot provokáló ellenségeknek - írja az MTI. 

Az észak-koreai hadsereg egységei a gyakorlat során a legmagasabb szintű nukleáris veszélyhelyzet esetén életbe lépő készültséget és a válaszcsapások végrehajtását gyakorolták. A rakéták a kijelölt szigeten pontosan értek célba 352 kilométeres távolságból - tette hozzá a KCNA.

A hírügynökség szerint Kim rendkívül elégedett volt a hadgyakorlat eredményével és szorgalmazta, hogy a sereg tegyen további erőfeszítéseket a háborús elrettentésért, illetve ezért, hogy bármikor, bármilyen hirtelen helyzetben átvehessék az irányítást a háború kezdeményezésében.

Dél-Korea hadserege még hétfőn jelentette, hogy Phenjan több rövidhatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé.

Kim Dzsong Un folyamatosan háborúval fenyegetőzik, és egyre gyakrabban. Nemrégiben például azt mondta, Phenjan nem fog habozni, hogy atomtámadást indítson, ha ellenségei "nukleáris fegyverekkel provokálják. Előtte pedig azt közölte, az Egyesült Államok elszámította magát egy, a Koreai-félsziget közelébe tervezett hadgyakorlattal, ezért számolnia kell a Észak-Korea lépéseivel. "Elmúltak azok az idők, amikor a megelőző csapás az Amerikai Egyesült Államok monopóliuma volt" – jelentette ki Kim Dzsongun. Kim Dzsong Un szerint az Amerikai Egyesült Államok atomháborúra tett kísérletet, és úgy reagált, hogy nem marad el Észak-Korea válasza. Szerinte az amerikai katonai provokációk egyre veszélyesebb szakaszba lépnek. Arról is beszámoltunk, hogy Phenjan új, hiperszonikus fegyverrel felszerelt, szilárd hajtóanyagú közepes hatótávolságú rakétát tesztelt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés