Hirdetés

Döbbenetes videó szivárgott ki Észak-Koreából, így ítélik kényszermunkára a tiniket

Nap Híre portré Nap Híre

Ilyen videók, csak nagyon ritkán kerülnek ki a világ legzártabb diktatúrájából, ahol a legapróbb bűncselekmény miatt is horrobilis büntetés oszthatnak ki.

12 évnyi kényszermunkára ítéltek több észak-koreai tinédzsert, miután kiderült, hogy dél-koreai drámákat néztek, ami szigorúan tilos Kim Dzsong Un diktatúrájában. Az eset azért is számít különlegesnek, mert a fiatalokról videófelvételek is készültek, amelyek meglepő módon kiszivárogtak az országból. Korábban azonban a rezsim nagyon figyelt arra, hogy ilyen felvételeket az országon kívül ne láthassanak az emberek - írja a Szeretlek Magyarország.

A hírek szerint 2022-es felvételekről lehet szó, amelyek azért készültek, hogy más fiatalokat elrettentsenek a hasonló magatartástól. A videón egyébként két 16 éves fiú látható, akiket több száz diák szeme láttára bilincseltek meg egy szabadtéri stadionban. Az egyenruhások közben szemrehányást tesznek a fiúknak, akik állításuk szerint "nem gondoltak bele mélyen a hibájukba".

A mostani felvételeken egy propaganda-narrátor is hallható, amint azt mondja, hogy "A rothadó bábrendszer kultúrája még a tinédzserekre is átterjedt. [...] [A fiúk] csak 16 évesek, de tönkretették a saját jövőjüket". A fiatalokat egyébként a rendőrök megnevezték, sőt még a lakcímüket is nyilvánosságra hozták.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés