Hirdetés

Érzelmileg éretlen vagy? Ebből az öt jelből te is megtudhatod, mi az igazság

Garai Kitti portré Garai Kitti

Egy terapeuta hatalmas vitát váltott ki a közösségi médiában, miután elárulta, hogy mi az öt jele annak, ha valaki érzelmileg éretlen. Az internetők körében leginkább az verte ki a biztosítékot, hogy a terapeuta szerint a "néma bánásmód" alkalmazása, vagyis a másik semmibevétele is erre utal.

A floridai Sarasotából származó Jeffrey Meltzer okleveles terapeuta a múlt hónap végén közzétett TikTok-videójában osztotta meg a világgal, hogy mi az öt jele annak, ha valaki érzelmileg éretlen. A videó most már több mint 9,5 millió megtekintésnél jár, kommentszekció pedig teljesen elszabadult, miután a mentálhigiénés szakember kijelentéseivel felbosszantotta a netezőket - írja a New York Post.

A legtöbben azon akadnak ki, hogy Meltzer szerint a néma bánásmód (vagyis a másik semmibevétele) is az érzelmi éretlenség jele. "A néma bánásmód jobb, mintha az energiádat pazarolnád valaki, aki nem hallgat rád" - írta egy kommentelő Meltzernek. Van, aki pedig azt válaszolta a szakember videójára, hogy azért a néma bánásmódot alkalmazza, mert másik alternatíva sokkal rosszabb lenne.

A szakember szerint ez az öt jele annak, hogy érzelmileg éretlen vagy. 

1. Nem vagy hajlandó bocsánatot kérni

Hivatkozás másolása

Meltzer szerint azok, akik nem elég érettek érzelmileg, nem hajlandók bocsánatot kérni, ugyanis az sértené az egójukat."Ahelyett, hogy felelősséget vállalna a viselkedéséért, az éretlen személy védekezési mechanizmusokat alkalmaz, és hárítja a felelősséget" - mondta a szakember.

2. Mindenre van válaszod

Hivatkozás másolása

"Ismétlem, ez egy ego-probléma" - jelentette ki Meltzer, azt állatva, hogy egy érzelmileg éretlen ember soha nem vallaná be, hogy bizonytalan valamiben, mivel ez rombolja az önbecsülését. Ezzel szemben a terapeuta azt állította, hogy egy magabiztos, érett embernek nem okoz gondot kimondani, hogy "nem tudok erről" vagy "többet kell kutatnom".

3. Passzív-agresszív vagy

Hivatkozás másolása

Meltzer szerint a passzív-agresszió az emberek lealacsonyításának egy finom módja, és általában az erkölcsi felsőbbrendűségből fakad. Ahhoz, hogy érzelmileg érett emberré válj, a szakember szerint "fontos megtanulni elfogadni mások világnézetét, még akkor is, ha az teljesen eltér a tiédtől".

4. Bűntudatkeltés

Hivatkozás másolása

Meltzer szerint a bűntudatkeltés érzelmileg éretlen viselkedés, amelynek célja mások "manipulálása". Szerinte ha ilyen dolgokat mondasz, mint "ha igaz barát lennél, ezt tennéd értem", vagy "ha szeretnél...", akkor ideje lenne végre felnőni. 

5. Néma bánásmódot alkalmazol

Hivatkozás másolása

Meltzer a legvitatottabb jelet sorolta fel utoljára, a terapeuta szerint ez egy újabb "manipulatív" viselkedés. Szerinte ez csak arra szolgál, hogy az érzelmileg éretlen ember megbüntesse a másikat, aki nem úgy viselkedik, ahogy azt ő szeretné. "A néma bánásmód hihetetlenül éretlen és árt a másik mentális egészségének" - mondta. 

Korábban a naphire.hu-n írtunk arról is, hogy mi a négy jele annak, hogy megcsal a párod. Mint írtuk, egy tapasztalt magánnyomozó osztotta meg azt, hogy mik a hűtlen partnerek leggyakoribb viselkedési jegyei, amelyek segíthetnek rajtakapni őket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés