Hirdetés

Elon Musk a Twitter túléléséért küzd, ami fájdalmas munka

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Drámai kijelentést tett a világ második leggazdagabb embere, aki tavaly ősszel 44 millió dollárért vásárolta meg a Twittert, ezzel a cég többségi tulajdonosává vált. Elon Musk nemrég egy friss interjúban arról beszélt, hogy mennyire fájdalmas a Twitter tulajdonosának lenni és a céget irányítani.

Ahogy arról a Naphíre is beszámolt, Musk első intézkedései között szerepelt, hogy megszabadult a vállalat alkalmazottainak több mint felétől, ezt követően pedig a teljes igazgatótanácsot feloszlatta. Itt azonban nem állt meg, ugyanis menesztette a vállalat biztonsági tanácsát is, így azóta egyszemélyben látja el a Twitter teljes igazgatását. Legújabb tervei között a cég kommunikációs részlegének megszüntetése is szerepel.

Az amerikai milliárdos a Twitter San Franciscó-i központjában adott interjú során az elbocsátásokkal kapcsolatban elmondta, hogy azt "muszáj volt megtenni", mert a költségek csökkentése nélkül csődbe ment volna a cég - írja a Portfolio.

A Twitter irányítása fájdalmas, olyan, mint amikor az egész hajó elsüllyed, akkor senkinek sem marad munkája

- nyilatkozta a milliárdos üzletember, aki arról is beszámolt, hogy a cégnél jelenleg már nullszaldós eredménnyel számolnak a következő negyedévre, de az elmúlt egy év rendkívül nehéz és feszült volt.

Hozzátette azt is, hogy csak azért vásárolta meg a Twittert, mert egy bíró amúgy is erre kényszerítette volna. Állítása szerint amióta megvásárolta a céget, kevesebb hamis információ terjed a platformon, és a nem valódi profilok felszámolásával párhuzamosan csökkentik az álhírek terjedését is.

Az interjú során a milliárdos többször is viccelődött azzal, hogy nem is ő a cég vezérigazgatója, hanem Floki nevű kutyája.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés