Hirdetés

Elon Musk összes ötlete közül el talán a legőrültebb: tényleg egymaga népesítené be a Marsot?

Nap Híre portré Nap Híre

Elon Musk legújabb tervei között többek között az szerepel, hogy egymaga népesítené be a Marsot a saját spermájával. 

Elon Musk már többször kinyilvánította, hogy igencsak komoly tervei vannak a Marssal kapcsolatban. A milliárdos 2016-ban még azt mondta, hogy 40-100 évbe telhet egy önfenntartó civilizáció létrehozása a bolygón, áprilisban viszont a hírek szerint már azt ecsetelte a SpaceX alkalmazottainak, hogy 20 éven belül egymillió ember fog ott élni – írja a 24.hu

És bár a terv igencsak merésznek tűnik egyelőre, Muskot ez nem tántorítja el a tervezgetéstől. A New York Times szerint a milliárdos arra utasította a SpaceX alkalmazottait, hogy kezdjék el egy marsi város tervezését. Az egyik csapat az élőhelyek terveit készíti, egy másik csapat pedig szkafandereken dolgozik, hogy leküzdjék az ellenséges marsi környezetet. A titokzatos Boring Company pedig a berendezéseket készíti elő a Mars felszíne alá történő fúráshoz.

A lap értesülései szerint egy orvosi csoport azt kutatja, hogy az embereknek lehet-e gyermeke a vörös bolygón. A milliárdosnak már most egy tucat gyermeke van különböző anyáktól, azonban úgy tűnik, ezzel nem elégedett, a Mars benépesítésére pedig már adományozott is saját örökítőanyagából. A milliárdos cáfolta a spermaminták donációját, és azt is, hogy ilyen komoly munka zajlana a marsi város építését illetően.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés